A més a més, aquest any el Taller Vertical participava en l’Acció Horitzontal “Superillapilot”, que proposava una reflexió sobre el domini públic. La va organitzar la Confederació de Tallers de Projectes d’Arquitectura (CTPA), amb el suport de l’Agència d’Ecologia Urbana, del districte de Sant Martí i de Barcelona Activa. Els estudiants van activar l’interior de la superilla definida pels carrers Tànger, Llacuna, Pallars i Badajoz al Poblenou de Barcelona mitjançant propostes que impulsaven la participació ciutadana. En les quatre cruïlles interiors de la superilla es van representar els quatre drets ciutadans fonamentals: democràcia, cultura, oci i intercanvi.
A la zona Democràcia els estudiants van crear un espai per al debat d’idees rellevants per al desenvolupament i disseny de les noves ciutats. L’espai Cultura es va concebre per acollir esdeveniments culturals i intervencions artístiques. A la zona Esbarjo es va generar un espai per a activitats recreatives dels veïns i joves del barri. Finalment, la zona Intercanvi es va plantejar com un projecte d’ajuda a l’economia circular, local i sostenible
Al llarg de la setmana, els diferents grups d’alumnes van dissenyar i van construir elements de mobiliari urbà amb material reciclat per als diferents espais. Van poder comptar amb el suport de tallers locals i de la xarxa de fabricació digital Fab City del Poblenou per a la producció d’aquests mobles.
La iniciativa va generar molt d’interès entre els ciutadans que van participar activament en les diferents activitats i els mitjans de comunicació, que se’n van fer ressò durant diversos dies. L’acció “Superillapilot” s'inscriu en el marc del programa de Superilles impulsat per l’Ajuntament de Barcelona. Té com a objectiu repensar i redefinir l’espai públic d’acord amb una mobilitat més sostenible, la revitalització de l’espai públic, el foment de la biodiversitat i la integració dels processos de governança.
El 13 de setembre va tenir lloc la presentació dels projectes del Taller Vertical davant del jurat compost pels professors de la School of Architecture de UIC Barcelona. Van triar la proposta “Cultura”, com a projecte guanyador.
El Taller Vertical de la School of Architecture de UIC Barcelona és un dels esdeveniments més importants i representatius de l’escola, des dels seus inicis el 1997. Reuneix tots els alumnes, de primer a cinquè de carrera, que es barregen en diversos equips dirigits cadascun d’ells per un parell de reconeguts arquitectes joves del panorama nacional, per dur a terme un exercici real d’arquitectura amb finalitat social.