Universitat Internacional de Catalunya

Tesi Final Màster

Tesi Final Màster
12
11230
1
Segon semestre
TF
Llengua d'impartició principal: castellà

Altres llengües d'impartició: català

Professorat


Responsable:

Dra. MANRESA MATAS, Alba - amanresa@uic.es

Horari d'atenció:

Horari de consulta: a convenir (amanresa@uic.es).

Presentació

El Treball de Final de Màster (TFM) té com a finalitat acreditar que l’estudiant ha adquirit els coneixements associats al títol d’acord amb els crèdits assignats. Segons estableix el Reial decret 1393/2007, els ensenyaments del Màster finalitzen amb l’elaboració i la defensa pública del TFM. Es tracta d’un requisit imprescindible per obtenir el títol oficial de màster.

Els crèdits assignats al TFM donen una idea aproximada del temps que ha de dedicar l’alumne a realitzar-lo. Aquesta assignatura de caràcter obligatori té assignats 12 crèdits ECTS que equivalen a 120 hores de dedicació efectiva i exigible per part de l’alumne per a la seva elaboració, tenint en compte que la dedicació de l’estudiant és de 10 hores per crèdit. El TFM es dur a terme en el segon semestre.

Requisits previs

Tenir matriculades i aprovades la resta d’assignatures del programa de màster.

Objectius

S’espera que a través del TFM l’alumne adquireixi la visió global de l’empresa i els seus sistemes de producció. Es tracta no només d’entendre els conceptes que s’han après durant el màster, sinó d’aplicar-los a situacions reals i analitzar-ne la viabilitat, la implementació i l’impacte. Aquest treball té, per tant, un caràcter integrador, ja que mobilitza el conjunt de competències generals i específiques associades a la titulació.

El TFM estarà dirigit per un professor responsable i és un treball en què es posen en pràctica tots els coneixements adquirits durant el màster. El director farà un seguiment del treball de l’alumne de manera continuada. Es defensarà davant d’un tribunal i segons les normes establertes.

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

  • CB7 - Saber aplicar els coneixements adquirits i ser capaços de resoldre problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seva àrea d’estudi.
  • CB9 - Saber comunicar les conclusions i els coneixements i les raons últimes que les sustenten tant a públics especialitzats com no especialitzats d’una manera clara i sense ambigüitats.
  • CE10 - Analitzar una problemàtica, proposar-hi una solució i determinar-ne la viabilitat, la implantació i l’impacte en l’àrea de la direcció d’empreses i/o sistemes de producció.
  • CE11 - Convèncer un tribunal universitari de la solidesa d’un projecte integral d’organització de la producció amb l’enfocament de la direcció i l’organització d’empreses.
  • CG3 - Tenir la capacitat de generar noves idees i avaluar de manera crítica les alternatives en presència de múltiples criteris i actors.
  • CT3 - Aplicar de manera solvent els recursos d’informació i la capacitat d’anàlisi i síntesi d’aquests.
  • CT6 - Tenir la capacitat d’esperit empresarial i innovació.

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

Els resultats de l’aprenentatge es poden resumir en els tres punts següents:

  • L’alumne recopilarà la informació bàsica per a la realització del treball.
  • L’alumne haurà de plantejar unes hipòtesis, dissenyar una metodologia d’investigació i arribar a unes conclusions.
  • L’alumne defensarà públicament la seva TFM davant d’un tribunal avaluador especialitzat.

Continguts

La temàtica del TFM pot ser:

  • A proposta de l’estudiant, determinada pel seu interès en una àrea concreta de la direcció empresarial i de sistemes de producció.
  • Relacionada amb les pràctiques.
  • Sobre un projecte d’investigació en el qual participin els professors del claustre acadèmic del màster.

El document final de TFM haurà de complir els requisits següents:

  • Hi ha una plantilla establerta. Està disponible al Moodle.
  • Idioma: opció multilingüe, en funció del que hagin acordat l’alumne i el seu director.
  • Extensió del treball: al voltant de 75-100 pàgines, incloent-hi bibliografia, taules i figures (annexos a part).
  • L’índex haurà d’anar numerat i paginat al principi del treball.
  • Els diagrames, els gràfics, les taules, etc. hauran d’anar numerats i s’haurà d’incloure un índex paginat d’aquets. Totes les pàgines hauran d’estar numerades.
  • Qualsevol bibliografia o webgrafia que s’utilitzi haurà d’anar referida a l’apartat de fonts de documentació. Les referències consisteixen en les fonts utilitzades en l’elaboració del treball i convenientment citades en el text. Els annexos incorporaran aquells materials que complementin les explicacions de la feina per ajudar a una millor comprensió. Cal fer-ne una selecció; només es presentaran els que siguin rellevants i que no es puguin posar al cos del document perquè en distorsionen la lògica de presentació i la lectura.
  • Les cites es faran seguint l’estil APA (http://www.apastyle.org/). Es recomana, en la mesura possible, que no es recorri a referències genèriques a pàgines web i que se citin documents concrets.

Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment presencial a l'aula



Sessions de formació

Durant el desenvolupament del TFM, hi haurà dues sessions de formació:

  • Com s’ha d’escriure un treball d’investigació.
  • Fonts d’informació i cerques bibliogràfiques.

Seguiment continuat per part del tutor, atès un calendari acordat entre l’alumne i el professor.

Treball autònom de l’alumne

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment presencial a l'aula



El tribunal que hagi assignat el coordinador de TFM serà el que avaluarà el TFM. El tribunal estarà format per professors de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials. La nota es basarà en els punts següents:

  1. Treball escrit. El document escrit del TFM serà avaluat atenent els criteris següents: presentació i estructura, claredat i pertinència dels continguts, originalitat i caràcter innovador, investigació pràctica, coherència, viabilitat, integració de competències i continguts treballats en el títol, caràcter reflexiu i argumentació interna, maneig de bibliografia especialitzada, correcció lingüística, adequació de les conclusions.
  2. Presentació i defensa. El temps estimat per a la defensa és de 20 a 25 minuts.

En el Moodle de l’assignatura hi ha disponible la rúbrica que s’utilitzarà per a l’avaluació. La qualificació dels treballs es comunicarà després de la defensa oral.

En el cas que no se superi la defensa, el tribunal ’assenyalarà els defectes que hi hagi apreciat, i indicarà les modificacions que cal fer al treballo bé si cal fer una nova defensa.

Bibliografia i recursos

Amat, O., & Rocafort, A. (2018). Com fer recerca - Treball Fi de Grau, Tesi de Màster, Tesi Doctoral i altres projectes de recerca. Barcelona: PROFIT EDITORIAL.

Saunders, M. N., & Lewis, P. (2012). Doing research in business & management: An essential guide to planning your project. Pearson.