La igualtat d’oportunitats, l’esforç per una societat més inclusiva i menys violenta, la reducció de tot tipus de bretxes —salarial, digital, en les carreres STEM— i l’educació en corresponsabilitat i inclusió continuen sent objecte d’articles, informes i declaracions oficials.
En el Dia Internacional de la Dona, UIC Barcelona vol sumar-se a la reflexió i a les demandes d’aquells òrgans que representen el sistema universitari espanyol i català.
Cal destacar en concret els manifestos redactats en aquesta ocasió per la Comissió Dona i Ciència, del Consell Interuniversitari de Catalunya, la Xarxa d’Unitats per a la Igualtat i l’Excel·lència Universitària (RUIGEU) i la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).
En aquests textos s’afegeix als temes esmentats anteriorment, la necessitat d’impulsar polítiques que promocionin la carrera científica femenina i aprofundeixin en les causes de la presència encara escassa de dones en les carreres STEM.
UIC Barcelona es posiciona en totes aquestes qüestions a través de les seves polítiques de direcció de persones, plans d’igualtat i protocols, avalats per unes dades que reflecteixen el creixement de la paritat. El 42 % dels projectes europeus, el 53 % dels projectes competitius i el 36 % dels grups de recerca estan liderats per dones. A més a més, hi ha paritat total a la Junta de Govern, els vicerectorats i el personal docent i investigador.