Creació d'empreses Culturals

Tipus de programa
Cursos d'especialització
Durada
des del 07-01-2025 al 31-03-2025
Crèdits
3 ECTS
Preu
172,00€ / ECTS x 3 = 516,00€. *Preus corresponents a l’any acadèmic 2024-2025.
Horari
Per determinar. Sessions de dues hores dos dies a la setmana.
Llengua
Castellà o anglès
  • Inici
  • Programa
  • Requisits d'admissió

La globalització econòmica implica la localització de la producció en entorns de costos reduïts. Contràriament, la creativitat i els béns immaterials, inherents al procés cultural, es defineixen en forma de valors "refugi" que, a la seva pròpia explotació, afegeixen desenvolupament directe al seu àmbit territorial o temàtic generant, alhora, una cadena de valor econòmic de més amplitud. La Comissió Europea promou la potenciació de la creació d'empreses en sectors tecnològics i, singularment i mitjançant programes de suport, a la indústria cultural, entenent aquest sector com a bàsic en el futur comú.

El curs de formació continuada de Creació d'Empreses Culturals permet als estudiants adquirir una visió empresarial del sector cultural, revisant aspectes de gestió comuns i incidint en aquells que afecten de manera específica l'explotació econòmica de la cultura.

Direcció i coordinació

Direcció

Christoph Pasour

crpasour@uic.es

Llicenciat en Història de l’Art i Estudis Audiovisuals per la Universitat Lliure de Berlín (Alemanya) i la Universitat d’Edimburg (Regne Unit). Productor de televisió. És autor d’articles per a diaris i revistes sobre art de mitjans i cinematografia. Va ser director de projectes i conservador al Museu de Cinematografia a Potsdam, Alemanya; editor comissionat en el departament de cinema de la cadena de televisió cultural 3sat (Alemanya, Àustria i Suïssa). També ha participat en el desenvolupament de guions (ficció / no ficció) per a companyies de producció a Berlín i Hamburg. Ha estat productor/autor de documentals des del 2005 per a companyies de producció a Berlín, Hamburg i Barcelona per a emissores com ART, 3sat, ARD, ZDF, RAI, YLE, TV3. Actualment dirigeix el Màster Universitari en Gestió Cultural de UIC Barcelona.

Coordinació

Claudia Balboa Salas

cbalboa@uic.es

Graduada en Conservació i Restauració de Béns Culturals per la Universitat del País Basc i Màster universitari en Gestió Cultural per la UIC Barcelona. Ha treballat com a gestora cultural de l'Institut Cervantes de Pequín i participat en la conceptualització del Master Plan de Langyuan Station, per transformar aquesta àrea industrial de Pequín en una àrea dedicada al desenvolupament de les indústries culturals i creatives del país. Després de la seva experiència a la Xina, va tornar a Espanya l'octubre de 2018 com a directora del Centre de la Cultura del Rioja. Un equipament municipal lligat a una destinació enoturística va dissenyar el pla director i la programació cultural, social i formativa per reobrir-lo. El 2020, es va establir com a consultora cultural independent i va col·laborar juntament amb l'empresa Langyuan New Times Culture en la definició del pla de desenvolupament cultural de la ciutat xinesa de Wuzhen. També ha col·laborat amb l'estudi d'arquitectura Mono Office en la producció d'instal·lacions artístiques com “I Want to be the Future: The Anatomy of Technological Seduction” —desenvolupada juntament amb l'artista xinesa Cao Fei— per a la Whitechapel Gallery de Londres i l’Alserkal Avenue de Dubai. Actualment, coordina els estudis de Postgrau en Gestió Cultural de UIC Barcelona.

Section

Pla d'estudis i assignatures 2024-2025

Assignatures del curs 1 Type Període ECTS
Creació d'empreses Culturals Type: OB Període: Segon trimestre ECTS: 3
  • ECTS: European Credit Transfer System
  • Període: període del calendari
  • (a): assignatures impartides en anglès

Professors

Francisco Gil

És llicenciat en Filosofia i Lletres, diplomat especialista superior en Didàctica, postgraduat en Gestió de Museus. Té un màster en Investigació Educativa i és doctor en Educació. En la seva trajectòria laboral ha dirigit diferents centres educatius. Ha estat director del Museu de la Xocolata de Barcelona. És professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona, d’Esade, de la UOC, de la Universitat Internacional de Catalunya, i del Council on International Educational Exchange. Actualment és assessor de l’Aeroclub Barcelona-Sabadell de l’aeroport de Sabadell i director del Centre d’Estudis Stucom de Barcelona. Ha publicat diferents articles i publicacions i ha estat professor visitant a universitats del Perú, Mèxic, entre d’altres.
Membre del Grup de Recerca en Ciències Socials GREDICS. 

Requisits d'admissió

Sol·licitud d'admissió

Si estàs interessat en cursar aquest curs de formació contínua de la UIC Barcelona, contacta amb la Secretaria de la Facultat d’Humanitats a través del següent correu electrònic: secretariahumanitats@uic.es