- Més vistos
- Darrera visualització
Alberto T. Estévez ressalta en un congrés internacional la capacitat transformadora de les noves tecnologies digitals en l'àmbit de l'arquitectura
El professor de UIC Barcelona va intervenir com a conferenciant principal en el Congrés Anual de la Societat Iberoamericana de Gràfica Digital celebrat a Colòmbia
El professor de UIC Barcelona School of Architecture Alberto T. Estévez va participar el 20 de novembre en la nova edició del Congrés Anual de la Societat Iberoamericana de Gràfica Digital (SIGraDI), celebrat a l'Escola d'Arquitectura i Disseny de la Universitat Pontifícia Bolivariana de Medellín, Colòmbia.
Estévez, que va intervenir-hi com un dels conferenciants principals, va impartir la ponència “Transformative Biodigital Architecture: bio-manufacturing+digital-manufacturing” en la qual va ressaltar la gran capacitat transformadora que aporten les noves tecnologies digitals en l'àmbit de l'arquitectura. Per il·lustrar-ho, el professor va mostrar alguns dels projectes desenvolupats al llarg dels últims vint anys des del Genetic Architectures Research Group i el Màster en Arquitectura Biodigital, que ell mateix dirigeix a UIC Barcelona, i que són pioners en l'aplicació de tècniques biològiques i digitals en l'àmbit de l'arquitectura i el disseny.
SIGraDI 2020 es va celebrar entre els dies 18 i 20 de novembre sota la temàtica “Disseny transformador”. L'esdeveniment va congregar investigadors de tot el món per abordar el paper crucial del disseny i l'arquitectura per al sosteniment de la vida i aprofundir en la sinergia de les tecnologies convencionals i disruptives en tots dos sectors.
Entre els conferenciants principals, a més a més d'Alberto T. Estévez, van figurar-hi Onur Yüce Gün, prestigiós dissenyador i professor computacional turc, Tomohiro Fukuda, professor associat de l'Escola de Graduats d'Enginyeria de la Universitat d'Osaka (Japó), i Nancy Diniz i Frank Meléndez, socis fundadors de l'oficina de recerca i disseny Augmented Architectures.