- Més vistos
- Darrera visualització
Antoinette Kankindi, Premi Harambee 2017, parla a UIC Barcelona sobre la promoció i la igualtat de la dona africana
Amb motiu del premi obtingut, la filòsofa Antoinette Kankindi ha ofert una conferència a la Universitat Internacional de Catalunya sobre el lideratge de les dones a l’Àfrica.
El Premi Harambee a la Promoció i Igualtat de la Dona Africana ha estat concedit enguany a la filòsofa i professora d’Ètica i Filosofia Política Antoinette Kankindi (Kivu Nord, República Democràtica del Congo). Amb aquest motiu, la professora Kankindi ha visitat Barcelona, on ha impartit la conferència “Lideratge de les dones a l’Àfrica” a la nostra universitat.
Antoinette Kankindi és llicenciada en Filosofia i Lletres i en Dret i doctora en Filosofia Política. Des de fa dotze anys és professora d’Ètica i Filosofia Política a la Universitat de Strathmore, a Nairobi, Kenya. Està convençuda que és impossible millorar la vida en qualsevol lloc de l’Àfrica si no es treballa per millorar la situació de la dona: “La dona –assegura la filòsofa– és l’autèntic motor de l’Àfrica”.
El 2013 va ser convidada al Seminari Internacional de Lideratge de la Dona celebrat a Lilongwe, capital de Malawi. La bona acollida de la seva conferència sobre el lideratge de les dones de l’Àfrica va originar que el Fons d’Acció Urgent-Àfrica (UAF-A) li financés el programa durant els dos últims anys, en el qual han participat dones empresàries, polítiques, periodistes i científiques de diferents països africans. Aquest fet l’ha feta mereixedora del Premi Harambee 2017, patrocinat enguany pels laboratoris René Furterer.
El projecte que lidera actualment té com a fi dotar d’habilitats de lideratge i integritat a dones joves i de proporcionar-los coneixements dels seus drets i responsabilitats per ajudar a millorar els mitjans de vida sostenibles per a altres dones. Kankindi rebrà el Premi Harambee, el 14 de març vinent, a Madrid.
Harambee –que en swahili vol dir ‘tots junts’– és un projecte internacional de solidaritat amb l’Àfrica subsahariana que col·labora amb projectes educatius, sanitaris o assistencials, impulsats i realitzats pels mateixos africans en els seus països. El 2017 desenvolupa projectes al Congo, el Camerun, la Costa d’Ivori, Etiòpia, Kenya, Nigèria, Sud-àfrica Togo i Uganda.