- Més vistos
- Darrera visualització
Cuidar l’alimentació i, alhora, el planeta, ha estat el fil conductor del 9è Taller Transversal de Sostenibilitat
UIC Barcelona ha celebrat la novena edició del Taller Transversal de Sostenibilitat, sota el títol “Alimentació sostenible. Cuidem la salut i el planeta alhora”. En aquesta nova edició, s’ha volgut fer una reflexió interdisciplinària sobre l’alimentació sostenible, amb l’anàlisi de la relació entre l’alimentació saludable i la cura del planeta.
A través de la presentació de projectes d’estudiants, d’escoltar els experts de diferents disciplines i dialogar-hi, enguany s’han estudiat les qüestions següents: Quina relació hi ha entre el malbaratament alimentari i la justícia social?, com pot ser que el 2017 encara hi hagi 795 milions de persones que pateixen desnutrició greu?, és sostenible l’ecoagricultura?, quina relació hi ha entre la dieta alimentària i el canvi climàtic?
Així, el taller va començar amb la taula rodona: “Petjada ecològica alimentària i salut”, en què van participar les professores Charo Fernández, de la Universitat de Saragossa, Teresa Tilló, de la Universitat de Barcelona, i Paco Muñoz, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i vicepresident de la Plataforma Aprofitem els Aliments.
A última hora del matí, després dels diferents tallers interactius i pòsters realitzats pels alumnes, va tenir lloc la conferència-col·loqui: “Nutrition Education and Behaviour Change”, per part de la professora Maria Cinque, de la Universitat LUMSA, de Roma.