13/03/2020

El Departament de Ciències Bàsiques obté tres beques FI 2020

Les doctorandes Marina Perpiñán, Cristina Reguera i Lídia Romero podran finançar els seus estudis de doctorat durant els propers tres anys

Una recerca centrada en l’ús de la bioenginyeria per regenerar el teixit ossi, una altra que se centra en la implicació de la proteïna cerebral CPT1C sobre el control de la ingesta i una última que estudia gens i malalties relacionades amb el metabolisme del ferro. Aquests projectes, desenvolupats per les doctorandes del Departament de Ciències Bàsiques de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Marina Perpiñán, Cristina Reguera i Lídia Romero, han obtingut la beca FI 2020 de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), que permetrà finançar els seus estudis de doctorat durant els propers tres anys.

Marina Perpiñán, que forma part del Grup de Recerca en Biomaterials per a la Regeneració de Teixits, centra la seva recerca en el disseny d’empelts mitjançant biomaterials que es puguin injectar en el teixit ossi per regenerar-lo. Es tracta de biomaterials que tenen diferents propietats que ajuden l’organisme a induir la regeneració quan aquest no és capaç de fer-ho per si sol.

Cristina Reguera, per la seva banda, treballa en el Grup de Recerca en Neurolípids, i el seu projecte consisteix a analitzar la implicació de la proteïna cerebral CPT1C en el control de la ingesta i l’equilibri energètic.

Lídia Romero, en canvi, s’integra en el Grup de Recerca en Metabolisme del Ferro: Regulació i Malalties, en el qual estudiarà els nous gens i malalties no descrites relacionades amb el metabolisme del ferro. A més a més, la recerca també se centra a caracteritzar amb més profunditat aquells gens que s’han descrit però dels quals no s’ha fet un estudi complet.

Les subvencions FI 2020, dirigides a universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries s’atorguen amb l’objectiu que puguin contractar personal investigador novell i promoure la qualitat en la recerca, amb la seva incorporació a grups de recerca i en projectes competitius de recerca.