- Més vistos
- Darrera visualització
Empresaris, administracions i científics consensuen un informe amb 50 mesures per a una transició socioeconòmica sostenible i resilient a Catalunya
Lorenzo Chelleri exerceix de director científic de la iniciativa, que també preveu mesures per a la recuperació econòmica després de la crisi de la COVID-19
El professor de UIC Barcelona School of Architecture, Lorenzo Chelleri, ha participat com a director científic de l'informe “Propostes per a una transició socioeconòmica sostenible i resilient”. Es tracta d'una iniciativa impulsada conjuntament per la Fundació Catalunya Europa, el BBVA, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.
El document, difós aquest cap de setmana per La Vanguardia, integra 50 propostes transformadores per lluitar contra les emergències climàtica i sanitària impulsades des de l'àmbit empresarial i les administracions públiques. Entre aquestes mesures, es recullen mecanismes d'acceleració de la transició cap a les energies renovables, canvis de llicències i codis urbanístics per crear punts de recàrrega de vehicles elèctrics individuals, mesures de gestió descentralitzada de l'aigua i la creació d'infraestructures verdes per reduir l'impacte de les onades de calor.
“Es tracta de donar resposta a les emergències actuals amb estratègies sostenibles i transformadores. Són propostes que integren sectors i escales territorials, cap a un model de desenvolupament i gestió urbana descentralitzada, sostenible, de coproducció energètica i d'economia circular. La iniciativa alinea els reptes pendents derivats de l'emergència climàtica amb mesures per a la recuperació econòmica després de la crisi de la COVID-19”, afirma el professor.
Les propostes que recull l'informe han estat desenvolupades a partir de trobades empresarials amb experts i científics de tot el món durant dos anys, en el marc del projecte Re-City. Així mateix, l'informe ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya i altres administracions locals juntament amb representants empresarials i sindicals.