- Més vistos
- Darrera visualització
La 21a edició de la Càtedra Ceràmica de Barcelona premia els projectes més innovadors en ceràmica arquitectònica
El jurat ha estat format per Max Arrocet, director de la firma d’arquitectura AL_A i expert en l’avantguarda arquitectònica; Hernán Cortés, arquitecte del Taller d’Arquitectura Ricardo Bofill, i Eva Pedrajas, directora de comunicació i promoció de l’Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics (ASCER).
Els alumnes de UIC Barcelona School of Architecture que han participat en el curs monogràfic sobre ceràmica, patrocinat per l’Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics (ASCER), han presentat els seus treballs davant el jurat. El curs l’ha impartit el catedràtic Vicenç Sarrablo i els professors i arquitectes Jordi Roviras i Cristina García Castelao, en el marc del 20è aniversari de la Càtedra.
Projectes guanyadors
Els tres alumnes guanyadors d’aquesta edició han estat Blanca Baranera, Mireia Abadías i Daniela Bueno.
Mireia Abadías presenta en el seu projecte Balteia un disseny que “neix de la necessitat de transformar els tradicionals murs de contenció en elements que aporten estètica i utilitat a l’espai públic”. El projecte d’Abadías destaca pel seu caràcter inclusiu, i ressalta també les possibilitats dels materials ceràmics en termes d’higiene i salut als espais públics.
D’altra banda, el projecte Hidrobrick, de l’alumna Blanca Baranera, presenta una peça ceràmica autoportant refrigerant que aprofita la radiació solar per convertir-la en un element de refrigeració mitjançant la integració de gels especials al seu interior.
Per la seva banda, l’estudiant Daniela Bueno, amb el seu projecte Umbral, proposa un sistema de transició entre dos espais que representen protecció i obertura. El seu projecte ofereix grans possibilitats de composició mitjançant una peça que destaca de manera precisa i elegant.
La Càtedra Ceràmica de Barcelona, que fa 21 anys consecutius que està en funcionament gràcies al patrocini de l’Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics (ASCER), té com a objectiu fomentar el vincle entre els estudiants d’Arquitectura i la indústria. D’aquesta manera, els futurs arquitectes poden orientar les seves propostes cap a l’ús de la ceràmica, innovant en nous formats o desenvolupant aplicacions i prestacions en formats ja existents.