06/07/2020

La Càtedra WeCare inicia un estudi per conèixer l'impacte psicològic de la COVID-19 en pacients, familiars i sanitaris

L'estudi es durà a terme en col·laboració amb l'Hospital Universitari General de Catalunya, l’Institut Català d’Oncologia Badalona i el Consorci Sanitari de Terrassa

La Càtedra WeCare de UIC Barcelona ha posat en marxa un estudi per conèixer l'impacte psicològic de la COVID-19 en persones que han superat la malaltia, familiars de persones que han mort i professionals sanitaris. Es tracta d'un estudi qualitatiu impulsat en col·laboració amb l'Hospital Universitari General de Catalunya, l’Institut Català d'Oncologia Badalona i el Consorci Sanitari de Terrassa. L'estudi se centra en l'àrea de Barcelona i està previst disposar de les conclusions d’aquí a un any.
 
L'objectiu de la recerca és determinar què ha significat per als participants l'impacte de la mort en solitud. “Es tracta de conèixer i explorar l'impacte d'aquesta mortalitat viscuda, o en el cas dels supervivents, de viure sota l'amenaça de la mort en situació d'aïllament”, ha destacat la Dra. Cristina Monforte, codirectora de la Càtedra WeCare.
 
La Dra. Cristina Monforte i el Dr. Josep Porta, directors de la Càtedra WeCare i responsables de l'estudi, han lamentat que moltes persones hagin mort en solitud durant la pandèmia i han afirmat que, en cas que es produeixi una nova onada de contagis que ompli els hospitals, aquesta situació hauria de revisar-se.