22/12/2017

La Càtedra WeCare organitza la cinquena edició del Workshop Internacional ‘Sofriment: parlar d’allò del que costa parlar’

Un any més, l’Aula Magna del Campus Barcelona ha acollit la nova edició del Workshop Internacional “Sofriment: parlar d’allò del que costa parlar”, a la qual han participat ponents de prestigi nacional i internacional. La jornada es va centrar en casos clínics simulats i ponències d’experts en cures pal·liatives.

Mitjançant la simulació de casos clínics i el testimoniatge d’experts en cures pal·liatives, al llarg de la jornada es va aprofundir en l’abordatge del sofriment que pateixen alguns pacients en aquesta etapa final de la vida, així com sobre el desig d’avançar la mort que poden experimentar alguns pacients amb malalties avançades i els seus familiars.

La Càtedra WeCare organitza anualment aquest workshop amb l’objectiu de traslladar als professionals clínics les últimes troballes en recerca i fomentar l’intercanvi d’experiències entre diferents disciplines.

Com en edicions anteriors, a la jornada hi van participar ponents nacionals i internacionals, i va ser inaugurada per la Dra. Candela Calle, directora gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS). Posteriorment, la Dra. María Nabal, responsable de la Unitat de Pal·liatius de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, juntament amb el Dr. Porta –director de la Càtedra–, va presentar un cas clínic simulat amb actors. El segon cas clínic el van presentar el Dr. Carlos Centeno i la Sra. Alazne Belar, de la Clínica Universitària de Navarra.

El workshop també va tenir la presència d’altres investigadors de prestigi internacional, com Vanessa Romotzky, del Centre for Palliative Medicine de la Universitat de Colònia, i el Dr. Johan Menten, coordinador de Cures Pal·liatives de l’Hospital Universitari de Lovaina (UZ Leuven), que van compartir les seves experiències tant clíniques i docents com de recerca a Alemanya i Bèlgica, respectivament.

El Dr. Josep Porta, la Dra. Cristina Monforte, la Dra. Mariona Guerrero i la Dra. Andrea Rodríguez, com a membres de la Càtedra WeCare, van presentar-hi els resultats dels últims projectes de recerca duts a terme en el si de la Càtedra i les possibles implicacions per a la pràctica clínica.

La 5a edició del Workshop Internacional de la Càtedra WeCare ha tingut la participació de més de 175 persones de l’àmbit de la medicina, la infermeria, la psicologia, el treball social i l’antropologia de diferents universitats i centres sanitaris espanyols.