09/07/2020

La combinació de partícules de sal i polímers en la impressió 3D de bastides millora la regeneració òssia

Així ho confirma l'estudi liderat per la Universitat de Queensland i en el qual ha participat Román Pérez, director del Bioengeenering Institute of Technology de UIC Barcelona

Són diversos els estudis que han analitzat l'aplicació de bastides impreses en 3D per a la regeneració del teixit ossi. No obstant això, fins ara no se n'havia desenvolupat cap que combinés la impressió 3D amb partícules de sal. Amb el títol “Porous 3D Printed Scaffolds For Guided Bone Regeneration In a Rat Calvarial Defect Model”, investigadors de la Universitat de Queensland (Austràlia), UIC Barcelona i el Metro North Hospital and Health Service de Brisbane (Austràlia) mostren com la incorporació de microporositat en la bastida impresa mitjançant tecnologia 3D millora considerablement la regeneració òssia.
 
“Per dur a terme aquest estudi hem incorporat partícules de sal al polímer sintètic amb el qual s'imprimeixen les bastides en 3D. En submergir les peces en aigua hem observat que les partícules de sal s'alliberen mentre que el polímer roman intacte”, explica Román Pérez. “Aquest fet crea unes microporositats que permeten que s'adhereixin a la bastida més quantitat de cèl·lules alhora que ajuda al fet que es formin coàguls sanguinis i es millori, així, la regeneració de teixits ossis”.
 
L'estudi ha estat publicat recentment a la revista Applied Materials Today.