16/05/2024

La Facultat d’Odontologia torna a participar activament en la XLV Reunió Anual d’Odontopediatria

Organitzades per la Societat Espanyola d’Odontopediatria (SEOP), les jornades van tenir lloc del 9 a l’11 de maig a Girona. Francisco Guinot, professor de l’àrea d’aquesta especialitat a UIC Barcelona, va formar part del comitè científic. A més a més, diferents docents d’aquesta àrea i alumnes de la Universitat hi han participat amb ponències, comunicacions i pòsters. Al final, quatre de les recerques presentades van ser premiades

La Societat Espanyola d’Odontopediatria (SEOP) ha tornat a reunir professionals del sector dental amb motiu del congrés nacional, per posar en comú la patologia del pacient infantil des dels diferents punts de vista de l’odontologia pediàtrica.

A més de Guinot, els professors Gema Redondo, Elvira Ferrés, Silvia Parri, Xavier Maristany i Ignacio Arcos, docents, igualment, d’aquesta àrea de la Facultat d’Odontologia, van impartir diverses ponències. D’altra banda, també hi van participar alumnes del màster i de la residència clínica, amb més de trenta comunicacions orals i pòsters.

Durant el congrés, a més de les ponències, es van concedir diferents premis, alguns del quals van recaure en treballs realitzats a la Facultat d’Odontologia de UIC Barcelona. Així, per exemple, l’alumna del màster en Odontopediatria Begoña Bellod va rebre el primer accèssit al Premi María Luisa Gozalvo a la millor comunicació oral presentada per primer cop, per l’estudi “Relación del bruxismo del sueño con el uso de pantallas en el paciente infantil”.

També el treball “Evaluación de conocimientos en salud oral entre padres que asisten o no a centros de apoyo a la lactancia/crianza: un estudio comparativo”, realitzat per l’alumna del màster en línia Elena Ceballos, va obtenir el primer accèssit al Premi María Luisa Gozalvo, igualment a la millor comunicació oral.

D’altra banda, l’alumna de 5è curs del grau en Odontologia Ariadna Marès va rebre el Premi Ángel Bellet Cubells, a la millor comunicació oral presentada per primer cop, per l’estudi “Diagnóstico temprano y abordaje multidisciplinar de la anquiloglosia en bebés de hasta 6 meses”.

Finalment, el Premi María Luisa Gozalvo a la millor comunicació oral va recaure en l’estudi “Cronología y secuencia de erupción de la dentición permanente en una población pediátrica y su relación con factores genéticos y ambientales”, d’Andrea Paredes, alumna del màster.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)