27/06/2014

La intel·ligència artificial tanca el IV Fòrum UNIV de la UIC

Marco Schorlemmer, de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC, va oferir la conferència de cloenda del IV Fòrum UNIV de la UIC, el 16 de febrer passat, que aquest any versava sobre la identitat virtual. Unes 150 persones i més de 50 comunicacions són els números que fan créixer, any rere any, aquest espai de discussió universitària.

“La intel·ligència artificial: computació a imatge de l’home o home imatge de la computació?”. Aquest era el títol de la conferència del Dr. Schorlemmer, en què l’investigador del CSIC va fer un repàs molt amè sobre com evoluciona la recerca en allò que les pel·lícules sovint situen en un àmbit de ciència-ficció i que, en realitat, és en el nostre dia a dia.

De fet, la conferència va cloure molt bé la temàtica del Fòrum UNIV de la UIC d’aquest any, que volia fer pensar els universitaris participants sobre els límits de les xarxes socials, en què ens movem cada vegada més, i mirar de “descobrir la identitat humana en un món digital”, tal com indicava el títol del Fòrum UNIV 2013.

“La digitalització del món –plantejava el programa– pot acabar absorbint els temps i els espais de silenci i reflexió necessaris per al desenvolupament personal”. És el repte a què s’han enfrontat els prop de 150 universitaris, de nou universitats catalanes diferents, de titulacions com Humanitats, Arquitectura, Dret, Infermeria, Medicina, Educació, Enginyeria, etc.

Les comunicacions es van dur a terme en sis aules temàtiques, en què un professor de la UIC feia de jurat i obria un espai de debat al final de cada exposició, cosa que va permetre el diàleg interuniversitari i interdisciplinari.

A l’acte de cloenda –presidit pel rector Pere Alavedra–, Teresa Vallès, degana de la Facultat d’Humanitats i organitzadora d’aquest Fòrum, va destacar la participació creixent en aquesta jornada.