- Més vistos
- Darrera visualització
La metodologia en línia comporta un important estalvi de costos en l'ensenyament de cursos de suport vital bàsic
És la principal conclusió de l'estudi realitzat per investigadors del Departament d'Infermeria i de l'Institut de Recerca en Avaluació i Polítiques Públiques (IRAPP) de UIC Barcelona, i que ha publicat la revista de primer quartil Resuscitation.
Cada vegada són més els centres docents que recorren a l'ensenyament en línia per impartir formacions en suport vital bàsic. Per aquest motiu, un equip d'investigadors de UIC Barcelona format pel Dr. Jordi Castillo, la Dra. Encarna Rodríguez, la Dra. Marta Trapero i el Dr. Albert Gallart, ha dut a terme l'estudi Cost minimization analysis for basic life support centrat en verificar si aquesta metodologia és més eficient que els cursos presencials.
Els investigadors van realitzar una anàlisi de minimització de costos per a dos cursos de Suport Vital Bàsic (SVB) i de Desfibril·lació Externa Automàtica (DEA). Un dels cursos es va impartir de manera presencial i l'altre curs es va dur a terme amb una gran part de la formació en línia i, la resta, presencial. Tots dos cursos van tenir la mateixa durada i contingut segons les recomanacions del Consell Europeu de Reanimació. Després d'analitzar els costos de cada curs, els resultats van mostrar que la metodologia en línia és més eficient ja que suposa un important estalvi en la formació en Suport Vital Bàsic a causa, principalment, de la reducció de despeses del professorat i l'ús d'aules i materials d'entrenament.
L'autor principal de l'estudi, el Dr. Jordi Castillo, professor del Departament d'Infermeria i perfusionista de l'Hospital de Bellvitge, ha estat reconegut per aquest article amb el primer premi a la Millor Publicació en Revista Científica que atorga l'Acadèmia de les Ciències Mèdiques i que lliura el Consell Català de Ressuscitació. Es tracta del segon any consecutiu que el Dr. Castillo rep aquest guardó.