- Més vistos
- Darrera visualització
La professora Crispí exposa a Moscou com ha de ser el nou gestor cultural
Marta Crispí, professora de la Facultat d'Humanitats i directora del Màster en Gestió Cultural de la UIC, va ser a Moscou, el 24 d'abril passat, a la IX Conferència Internacional dedicada a la llengua i cultura espanyoles al món modern. Allà, la professora Crispí va presentar la comunicació que duia per títol: "El perfil i les competències del gestor cultural".
A aquestes jornades, organitzades anualment per la Facultat de Filologia de la Universitat Russa de l’Amistat dels Pobles (PFUR) i centrades en lingüística i literatura espanyola, encara que també en altres llengües europees com la francesa i l’anglesa, hi van participar professors de Panamà, Colòmbia, Espanya i altres universitats russes i hi va intervenir el conseller de cultura i cooperació de l’ambaixada espanyola a Moscou, Manuel Hernández Gamallo, i un representant de l’ambaixada de Panamà.
Durant la seva exposició, la professora Crispí va parlar del nou paradigma del gestor cultural “en què el gestor té encara un paper més important ja que ha de ser capaç de buscar i gestionar recursos econòmics i humans, sempre escassos, alhora que ha de tenir la capacitat per innovar i emprendre partint d’una anàlisi realista i acurada de la realitat immediata”. En aquest sentit –continuava Crispí–, “la capacitat de comunicar, de crear sinergies de treball entre diferents actors, de crear xarxes de treball amples i flexibles, d’afavorir la participació són claus de futur per als gestors culturals en un marc professional en el qual el sector i la intervenció privada assumeix un paper creixent”.
D’altra banda, aquesta trobada també ha servit per establir lligams entra la PFUR i la UIC per al nou màster bianual que s’endegarà el proper curs, el Màster en Comunicació Intercultural i Gestió Cultural. Fent aquest curs, els russos podran estudiar un semestre a Moscou, un any a Barcelona i un darrer semestre a Moscou i rebran el títol de Màster en Gestió Cultural de la UIC i el de Comunicació Intercultural de la PFUR. “Serà la manera que –explica la professora de la UIC– els alumnes s’integrin al nostre màster i visquin la interculturalitat de les aules de la UIC amb estudiants de països tant diferents com la Xina, Kazakhstan, Àustria, Alemanya, Noruega, Grècia, França, Portugal, Holanda, Mèxic, l’Argentina, Xile, Guatemala, Colòmbia o el Brasil”.
Aquest màster és una iniciativa pionera, atès que a Rússia no hi ha estudis de gestió cultural. En paraules de la professora Crispí, “és una oportunitat per aportar la nostra experiència en la formació de persones que volen dedicar-se a la gestió d’institucions i empreses culturals en un país amb un gran potencial cultural i econòmic”.