10/05/2017

L'educació en nutrició té un impacte directe en la millora dels hàbits saludables, tant en aliments com en begudes

És una de les conclusions de l’informe “Impacte de la formació nutricional sobre decisions alimentàries”, en el qual van participar més de 3.200 estudiants de secundària de 104 centres escolars de Barcelona ciutat,aporta dades sobre com es veuen modificades les decisions alimentàries a l’hora d’esmorzar, després d’haver-los impartit un taller de formació sobre hàbits d’alimentació saludables.

En concret, els alumnes de primer d’ESO a Barcelona que van rebre el taller de nutrició van escollir per esmorzar aliments i begudes més saludables en comparació amb la primera de les eleccions que van realitzar, abans de fer el taller.

L’impacte va ser més alt en termes de reducció d’aliments no saludables (7,1%), en comparació amb les begudes no saludables (4,4%). Abans de realitzar el taller, un 75% dels escolars s’havien decantat per begudes no saludables ensucrades, amb una elevada càrrega calòrica.

Tal com destaca Toni Mora, vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de UIC Barcelona i director de l’estudi, “en base a aquest experiment realitzat a les escoles de secundària de Barcelona s’ha demostrat que l’educació en nutrició té un impacte directe en la millora dels hàbits saludables”.

L’estudi, dirigit pel professor Mora, es va presentar el gener del 2016 en el marc de la presentació de la Càtedra Eurest d’Economia Pública de la Universitat que dirigeix.

L’1 de maig va entrar precisament en vigor l’impost de begudes ensucrades envasades (IBEE), aprovat pel Parlament de Catalunya en la sessió de 22 de març, dins de la Llei 5/2017, de 28 de març.

Descarregueu l'informe complet