26/05/2017

L’ESARQ - School of Architecture celebra la Setmana d’Arquitectura 2017

L’ESARQ - School of Architecture ha celebrat la Setmana d’Arquitectura 2017 amb un conjunt d’activitats que van començar dilluns passat, 22 de maig, i han finalitzat avui divendres, 26 de maig.

Foto de família per inaugurar la Setmana de Arquitectura © Fundació Mies van der Rohe

La setmana va començar amb la conferència a càrrec del reconegut arquitecte Neil Leach i el seu seminari “Digital Theory Workshop ESARQ 2017”, que constava de quatre dies intensius, cadascun amb dues conferències a càrrec de Neil Leach i presentacions dels estudiants del Màster Universitari en Arquitectura Biodigital.

El mateix dia també es va inaugurar l’exposició “Design Solutions for social challenges. Architecture projects in Anantapur, India”, un resum dels resultats de 8 anys de l’assignatura Cooperació 1 que s’imparteix en col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer. L’exposició va estar comissariada per Raquel Colacios i Iván Llach, els professors de l’assignatura.

Els dies 23 i 24 de maig, l’escola va acollir un taller internacional “Towards Urban Resilience” per a investigadors joves i estudiants dels programes de màster i doctorat. Organitzat per la Universitat Tècnica de Darmstadt, TU-Darmstadt, en col·laboració amb el Master of International Cooperation Sustainable Emergency Architecture de UIC Barcelona, l’activitat va tenir com a objectiu analitzar pràctiques i processos en el disseny de ciutats resilients i sostenibles.El taller va constar de dos dies complets de conferències i discursos magistrals i va incloure la ponència de la Dra. Carmen Mendoza Arroyo, sotsdirectora de Relacions Internacionals, directora de l’Àrea d’Urbanisme i codirectora del Màster International Cooperation de l’ESARQ - School of Architecture, i el discurs magistral de Lorenzo Chelleri, investigador postdoctoral que col·labora amb la línia de recerca “Soci-Spatial Analysis for Post-disaster and Post-conflict regeneration”, vinculat al Màster of International Cooperation, entre d’altres. A l’acte, hi van participar més de 60 persones.

Fotografia:Towards Urban Resilience Workshop

Finalment, el dia 24 de maig es va inaugurar l’exposició “Millorem els espais d’accés a les escoles de Bellvitge”. Durant l’acte els estudiants de l’ESARQ- School of Architecture van presentar els treballs de l’assignatura Cooperació 2 als veïns. L’objectiu del treball era repensar els accessos a les escoles de Bellvitge. Es dona la contradicció que malgrat que el barri té un 90 % de superfície per a equipaments i espai públic, la major part de les escoles i instituts tenen l’accés a les escoles en voreres estretes. L’exposició va estar comissariada pels arquitectes Sandra Bestraten i Emili Hormias, professors de l’escola.

La Setmana d’Arquitectura és una iniciativa pionera organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, juntament amb la Fundació Mies van der Rohe i amb la col·laboració de Barcelona Building Construmat i ARQUINFAD.

Durant aquests dies, Barcelona s’ha convertit en l’epicentre d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i la ciutat, que volen contribuir a reforçar el valor que té per als ciutadans i les ciutadanes el seu entorn urbà construït.