L’expert va parlar sobre les polítiques d’infància en el context de la pandèmia mundial: “Les mesures de confinament han tingut un gran impacte en tota la societat, especialment en els menors i les seves famílies, molts d’ells en situació de vulnerabilitat”.
Ibarra va explicar que la Plataforma d’Organitzacions d’Infància, al costat d’altres 67 entitats, han fet públic el document “
100 mesures per protegir els nens i les nenes durant la crisi de la COVID-19” fruit de l’anàlisi sobre l’impacte de la pandèmia en la infància a Espanya realitzat per la plataforma. “Amb aquestes mesures —va afirmar— la plataforma, així com les entitats participants, sol·liciten al Govern espanyol que inclogui entre les mesures socials davant de les conseqüències de la COVID-19, una adequada perspectiva d’infància, amb especial atenció als més vulnerables: nens , adolescents i les seves famílies”.
El ponent va ser contundent en el seu discurs davant d’uns 40 participants que es van connectar de manera virtual a la sessió. “No n’hi ha prou amb mesures generals”, va afirmar, i va incidir en la idea que el confinament ha afectat moltes famílies amb fills, de manera que les organitzacions d’infància han proposat “enfortir i millorar la prestació per fill a càrrec dels perceptors”.
La sessió va finalitzar amb un torn de preguntes obert en què es van tornar a debatre qüestions com la situació dels MENA (menors no acompanyats), l’organització de les colònies i els campaments d’estiu, la tornada a l’escola i els problemes de conciliació generats en aquesta nova situació.
Aquests actes organitzats per l’Institut d’Estudis Superiors de la Família (UIC Barcelona) s’emmarquen dins de les activitats dissenyades al voltant del Dia Internacional de la Família, que té lloc cada any al maig a iniciativa de les Nacions Unides.