11/06/2020

UIC Barcelona celebra la quarta edició del Congrés Internacional d'Arquitectura Biodigital i Genètica

La trobada va congregar mig centenar d'investigadors de tot el món

El 4 de juny va tenir lloc la celebració del 4t Congrés Internacional d'Arquitectura Biodigital i Genètica, dirigit pel professor de UIC Barcelona School of Architecture, Alberto T. Estévez. A l'esdeveniment, celebrat en format en línia, hi van participar una cinquantena d'investigadors de tot el món i va ser seguit en directe per gairebé 700 persones.

En la trobada es van abordar, entre altres temes, els processos de bio-learning i machine-learning en l'àmbit de l'arquitectura, el disseny paramètric i algorítmic, la qüestió de les dades massives, els nous mètodes de creació i producció biodigital o els últims avanços en l'àmbit de les ciutats intel·ligents. A cadascun dels blocs temàtics, hi va haver la intervenció de ponents convidats de prestigi mundial, entre els quals figuren José Pedro Sousa, professor de la Facultat d'Arquitectura de la Universitat de Porto; Claudia Pasquero i Marco Poletto, fundadors de l'estudi d'arquitectura i urbanisme amb base a Londres EcoLogicStudio i professors a Bartlett i Innsbruck; Alessio Erioli, investigador de la Universitat de Bolonya; Aref Maksoud, investigador de la Universitat de Sharjah (Emirats Àrabs); Gonçalo Castro Henríques, investigador de la Universitat Federal de Rio Janeiro i Pablo Lorenzo-Eiroa, professor del New York Institute of Technology.

“Aquesta quarta edició del congrés triennal coincideix amb la celebració dels 20 anys de la fundació del Genetic Architectures Research Group & Office i del Màster en Arquitectura Biodigital. Aquests temps, fins i tot sota la pressió de la pandèmia actual, s'han revelat com els de més solidesa i productivitat científica del nostre grup de recerca. Cal agrair-ho als qui han posat el seu talent i esforç de manera lleial i sincera al servei dels objectius que s'han aconseguit, alguns dels quals ja han estat publicats i d’altres són presents en aquest congrés i en el seu llibre corresponent”, destaca el professor Alberto T. Estévez.

Com en edicions anteriors, els resultats del congrés seran recollits en un llibre que podrà adquirir-se a Internet en els pròxims mesos.