30/05/2024

UIC Barcelona presenta un nou màster en Cooperació, Desenvolupament i Economia Social

El nou màster és una aposta de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, vinculada al seu compromís amb una formació amb impacte social que transformi la societat

L’objectiu principal del programa és oferir una proposta especialitzada, però també multidisciplinària a aquells professionals i estudiants d’àmbits com l’empresa, la comunicació, el dret o l’enginyeria, entre d’altres, que estiguin disposats al canvi social

UIC Barcelona, sota el lideratge de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, ha presentat un nou màster, que s’oferirà el curs vinent, sobre cooperació, desenvolupament i economia social. El programa està obert a estudiants i professionals de diferents titulacions i sectors que volen especialitzar-se en l’àmbit social.

El nou programa ofereix una formació especialitzada i alhora multidisciplinària. Com explica Nina Magomedova, directora del màster, “volem donar un enfocament d’excel·lència professional i de gestió amb el màxim rigor tècnic. El màster també va dirigit a professionals i acabats de graduar dels àmbits de l’empresa, la comunicació, el dret o l’enginyeria; per a aquells que vulguin anar més enllà de la rendibilitat d’una empresa i posar el seu saber tècnic a disposició del canvi social”.

El professor de UIC Barcelona Fernando Sánchez Costa, coordinador d’aquest màster, explica que un dels principals eixos de la Universitat és el compromís i la implicació en la millora de la societat, principalment amb les persones més vulnerables. En aquest context, el professor destaca que “la millor manera de contribuir a aquesta transformació social és formant amb les millors competències les persones que treballen i treballaran en aquest àmbit”.

“El màster s’impartirà en anglès perquè professionals internacionals i locals puguin aprofitar la tracció de Barcelona com un dels grans pols mundials de l’economia social. El programa formatiu oferirà als estudiants dos itineraris: un orientat al desenvolupament i la cooperació d’entitats sense ànim de lucre, com ONG i fundacions, i un altre enfocat al tercer sector per a empreses amb una naturalesa i estructura social”, afegeix Magomedova.

A través de tres fases, l’estudiant podrà entendre com funciona aquest complex sector (comprendre), analitzar situacions més específiques sobre entitats de diferent tipus (transformar) i operar sobre el terreny i posar-ho en pràctica en escenaris concrets (impactar). Aquestes fases permetran a aquelles persones amb vocació social especialitzar-se i professionalitzar-se. En aquest aspecte, el coordinador del màster, Fernando Sánchez Costa, considera que “per millorar la societat es requereix bona voluntat i bon cor com a condició necessària, però no és suficient. A això, s’hi ha d’afegir les millors competències professionals de gestió, lideratge i direcció”.

Amb el llançament d’aquest màster, UIC Barcelona reafirma la seva aposta per la implicació en la millora social i en la gestió excel·lent, útil i d’impacte real en la societat. El màster començarà el proper mes d’octubre, s’impartirà de dilluns a divendres i tindrà una durada de dos semestres.