- Més vistos
- Darrera visualització
Un estudi de UIC Barcelona planteja tècniques de fabricació digital en l’arquitectura basades en els patrons biològics amb làmines primes
La investigació ha estat presentada pels professors Alberto T. Estévez i Affonso Orciuoli en l’última edició del congrés internacional de l’eCAADe celebrada a Porto
Un estudi de UIC Barcelona School of Architecture, desenvolupat en el marc del Màster Oficial en Arquitectura Biodigital, planteja el desenvolupament de noves tècniques de fabricació digital en l’arquitectura basades en els patrons biològics amb làmines primes. La investigació, titulada “Stripe Segmentation for Branching Shell Structures. A Data Set Development as a Learning Process for Fabrication Efficiency and Structural Performance”, ha estat desenvolupada conjuntament pels professors Effima Giannopoulou, Pablo Baquero, Angad Warang, Affonso Orciuoli i Alberto T. Estévez. Els resultats de la recerca es van presentar, el 13 de setembre passat , durant el darrer congrés internacional de l’eCAADe (Education and Research in Computer Aided Architectural Design in Europe), que va tenir lloc a Porto entre els dies 9 i 13 de setembre.
“Segons la línia de recerca prèvia, realitzada durant les classes i els tallers, hem anat examinant l’evolució dels processos del disseny generatiu arquitectònic amb l’objectiu d’aplicar principis físics i geomètrics similars als processos biològics i traduir-los a processos de fabricació”, assenyala la professora Effima Giannopoulou.
El mètode plantejat es basa en l’anàlisi de les estructures ramificades de làmines primes, que permet generar una base de dades sobre les diferents tipologies de ramificació, patrons de segmentació, i pes d’aquests elements. A continuació, se seleccionen els atributs més apropiats, tenint en compte les característiques geomètriques dels diferents patrons i la manera en què uns atributs afecten els altres. “Els resultats s’utilitzen per generar una xarxa artificial neuronal (Artificial Neural Network) que permet a l’usuari ajustar el disseny sobre la base de la combinació dels paràmetres desitjats”, assenyala l’estudi.
El congrés anual de l’eCAADe és un dels esdeveniments més rellevants d’àmbit europeu sobre arquitectura, computació i educació. Aquesta última edició, celebrada a Porto, entre el 9 i el 13 de setembre, conflueix amb la versió iberoamericana —el SIGRADI—, que plantejarà una panoràmica general sobre l’ús de les noves tecnologies digitals en l’àmbit arquitectònic.