- Més vistos
- Darrera visualització
Xavier Gil, nou membre de l’Acadèmia de Ciències Odontològiques d’Espanya
En reconeixement a la seva gran tasca investigadora en l’aplicació de biomaterials en l’àmbit odontològic, l’investigador del Bioengineering Institute of Technology (BIT) ha ingressat a l’Acadèmia de Ciències Odontològiques d’Espanya com a acadèmic numerari
El solemne acte va tenir lloc el 15 de febrer a la sala d’actes de l’Acadèmia Nacional de Farmàcia de Madrid i hi van assistir nombroses autoritats i representants de UIC Barcelona entre les quals hi havia Alfonso Méndiz, rector de la Universitat; Miguel Ángel Cazcarra, president del Patronat de UIC Barcelona; Lluís Giner, degà de la Facultat d’Odontologia; Conrado Aparicio, Vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement; Román Pérez, director del Bioengineering Institute of Technology; i Josep Lluís, exdirector de la School of Architecture.
Durant l’acte d’investidura, Xavier Gil va pronunciar el discurs d’ingrés titulat “Avanços en superfícies d’implants dentals: mites, llegendes i evidències científiques”, que va ser contestat en nom de l’Acadèmia pel Dr. Eugenio Velasco Ortega.
L’ingrés de Xavier Gil en una institució tan prestigiosa té especial rellevància ja que és un reconeixent a la contribució excepcional del Dr. Gil a l’àmbit de l’odontologia, tot i no ser odontòleg de formació. D’aquesta manera, Xavier Gil passa a formar part de l’Acadèmia com a acadèmic de número dins la secció de Ciències Bàsiques i Mèdiques afins a l’Odontologia (Materials Dentals).
“Aquest nomenament és tot un honor per a mi ja que suposa un reconeixement molt especial per part dels acadèmics de l’Odontologia, un àmbit que m’apassiona i en el qual he centrat gran part de la meva recerca en biomaterials per contribuir a la millora de la salut bucal”, explica Xavier Gil.
L’exrector de UIC Barcelona i investigador del Bioengineering Institute of Technology de la Universitat suma així un nou reconeixement a la seva tasca docent i investigadora. Gil forma part de la darrera edició del rànquing World’s Top 2% Scientists de la Universitat de Stanford com un dels investigadors més influents gràcies a la seva carrera investigadora i a la producció científica en l’àrea de la Bioenginyeria; alhora, també és responsable de la Xarxa Nacional de Periimplantitis i Implantoplàstia d’Espanya.
Actualment es troba immers en nombrosos projectes amb el Ministeri de Ciència i Tecnologia per tal d’evitar infeccions en els implants dentals, i per a la creació de teixit ossi lliure d’infecció. Així mateix, Gil ha dirigit més de 35 projectes de recerca europeus i 79 de nacionals, és autor de deu llibres i de més de 370 publicacions internacionals, té més de 22 patents d’invenció, i ha participat en més de 250 comunicacions orals en congressos.