A qui haig d’acudir si tinc dubtes o un problema durant la meva estada?
- Dubtes acadèmics: al coordinador acadèmic de mobilitat internacional de la teva facultat a UIC Barcelona.
- Dubtes sobre el pagament de la beca, contacte amb la universitat de destinació, la plataforma Relint 2.0 o qüestions d’immigració: amb el Servei de Relacions Internacionals de UIC Barcelona.
- Altres dubtes logístics (allotjament, calendari de classes i horari a la universitat de destinació, etc.): depenent del tipus de gestió, amb el Servei de Relacions Internacionals de UIC Barcelona o de la universitat de destinació, o amb l’ambaixada o el consolat espanyol del país en què et trobes.
Com puc buscar allotjament al país de destinació?
La universitat de destinació és qui t’ha d’informar sobre les possibilitats d’allotjament al país de destinació. És possible que t’ofereixin plaça en una residència universitària; no obstant això, és la teva responsabilitat contactar-hi per solucionar qualsevol dubte o reservar una plaça a l’allotjament que se t’ofereixi.
Quan haig de reservar els bitllets per viatjar al país de destinació?
Aquesta és una decisió que has de prendre tu. Tanmateix, des de UIC Barcelona et recomanem que ho facis com més aviat millor, una vegada hagis rebut la carta d’acceptació de la universitat de destinació i estiguis 100% segur que compleixes els requisits d’expedient de la teva facultat.
He de pagar matrícula a la universitat de destinació?
No. Els acords d’intercanvi de mobilitat internacional eximeixen del pagament de matrícules a la universitat de destinació. Per tant, el pagament de la matrícula es fa a la universitat d’origen de l’alumne, és a dir, a UIC Barcelona, com si d’un curs més es tractés. Algunes universitats poden sol·licitar el pagament d’una taxa simbòlica per obertura d’expedient o ús de material delicat.
Tingues en compte que hi ha certs convenis de caràcter específic, com d’escola d’estiu o de doble titulació, en els quals sí que es paguen taxes acadèmiques a la universitat de destinació.
Quin tipus de tràmits he de fer per viure al país de destinació?
Depenent del país al qual viatges necessitaràs certs documents.
Si viatges fora de la Unió Europea, hauràs:
- D’inscriure’t al Registre de Ciutadans a l’Estranger.
- De sol·licitar un visat d’estudiant a l’ambaixada del país de destinació, a Espanya demanaran un tipus de document o un altre, una cosa semblant a un número o targeta d’identitat.
- De contractar una assegurança mèdica amb cobertura internacional.
Si viatges dins de la Unió Europea, hauràs:
- D’inscriure’t al Registre de Ciutadans a l’Estranger.
- D’adquirir, abans del viatge, la Targeta Sanitària Europea i contractar una assegurança mèdica que cobreixi tota la teva estada.
En tots dos casos és possible que el país de destinació et demani que facis altres tràmits similars a l’empadronament, DNI per a estrangers, etc. Pregunta tota la informació a l’empresa, o a Relacions Internacionals de la teva institució de destinació, o a l’ambaixada o consolat corresponent.