Preguntes freqüents per estudiar a UIC Barcelona

Sobre UIC Barcelona

Quantes facultats té UIC Barcelona?

La nostra universitat té 8 facultats, 4 instituts de recerca i una escola de doctorat. Per a més detalls, visita Facultats, Escoles i Instituts

Quins programes de grau i postgrau ofereix UIC Barcelona?

Programes d’estudi a UIC Barcelona

Quins programes en anglès ofereix UIC Barcelona?

Bachelor’s Degree in Business Administration and Management - English Programme (Llicenciatura en Administració i Direcció d’Empreses - Programa en anglès).

Vull fer classes en espanyol/anglès, però no és la meva llengua materna. Quins són els requisits d’idiomes?

Has de tenir un nivell B2 per inscriure’t als cursos que no s’imparteixen en la teva llengua materna.

Puc fer la sol·licitud si no tinc cap certificat oficial d’idiomes?

Sí. Acceptem certificats d’idiomes expedits per la teva universitat o centre d’idiomes.

S’ofereixen cursos d’idiomes per a estrangers?

Sí. Tenim un departament de llengua, que ofereix cursos d’espanyol, anglès, català i francès. Per a més informació, visita l’Institute for Multilingualism.

Quin tipus d’activitats culturals ofereix la Universitat?

Com a estudiant, et pots beneficiar d’una gran varietat d’activitats culturals: grups de pintura, grups de lectura, fòrums de cinema, grups de teatre, concursos de poesia i literatura, grups de fotografia i molt més.

Per obtenir més informació, visita Activitats culturalsServei d’estudiants de UIC Barcelona o escriu a estudiants@uic.es

La Universitat té instal·lacions esportives?

La Universitat no disposa d’instal·lacions esportives al Campus, però tenim acords amb diferents organitzacions. Organitzem una gran varietat d’activitats esportives i oferim descomptes en gimnasos propers.

Per obtenir més informació, visita EsportsServei d’estudiants de UIC Barcelona o escriu a esports@uic.es

UIC Barcelona disposa d’allotjament al seu campus?

No, la nostra universitat no té residències al Campus. Tanmateix, treballem amb el Barcelona Centre Universitari (BCU), el servei oficial d’allotjament per a estudiants de totes les universitats catalanes. El BCU ofereix una àmplia gamma d’opcions (habitacions, dormitoris, pisos sencers, etc.). Et recomanem que hi contactis tan aviat com puguis, almenys tres mesos abans d’arribar a Barcelona.

Per a més informació, visita allotjament, la web del bcu o el Servei d’estudiants or contact estudiants@uic.es.

La Universitat ofereix serveis de capellania?

Sí. La Universitat proporciona serveis espirituals i religiosos a tots els membres de la comunitat universitària, independentment de les seves creences individuals. Els serveis inclouen: missa, confessió, recessos espirituals i adoració eucarística. A sol·licitud de la Universitat, la Prelatura de l’Opus Dei és la responsable de l’atenció espiritual a la capella a través dels sacerdots.

Per a més informació, visita el Servei de Capellania o el Servei d’estudiants o posa’t en contacte amb:
Mn. Albert Ribot Margarit aribot@uic.es - Campus Barcelona
Mn. Josep Lluis Riocabo jlriocabo@uic.es - Campus Barcelona (c/Terré)
Mn. Pere Domingo Manero pdomingo@uic.es - Campus Sant Cugat)

On està ubicada la Universitat?

Campus Barcelona i Terré

  • Les Facultats de Ciències Econòmiques i Socials (Negocis), Ciències de la Comunicació, Humanitats i Dret, i l’Escola d’Arquitectura estan distribuïdes entre dos edificis: Alfa i Beta.
  • La Facultat d’Educació, a pocs metres del Campus Barcelona, ocupa els edificis Delta i Gamma.

A l’enllaç següent trobaràs més detalls sobre com arribar al Campus Barcelona i Terré.

El Campus Sant Cugat

  • La Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i la Facultat d’Odontologia es troben a l’Hospital General de Catalunya (entrada sud) a Sant Cugat del Vallès, on s’han reservat més de 24.000 m2 per a finalitats acadèmiques.

A l’enllaç trobaràs més detalls sobre com arribar al Campus Sant Cugat.

Quines són les principals instal·lacions del Campus?

Els campus universitaris estan en constant creixement i actualització, però pots fer un cop d’ull a algunes de les principals instal·lacions aquí.

Com puc arribar-hi amb transport públic?

Campus Barcelona i Terré

Bus (TMB)

  • Passeig de la Bonanova: 22, 75 i 64.
  • Ronda de Dalt: 60.

Tren (FGC)

Campus Sant Cugat

Autopista

  • Túnels de Vallvidrera, sortida 10
  • St. Cugat - Mirasol

Tren

  • Línia S1 (direcció Terrassa)
  • Estació Hospital General

Quin horari té la biblioteca?

Per obtenir informació sobre les hores d’obertura, els serveis i els recursos de la biblioteca, fes clic aquí

El Campus té cafeteria?

Sí, tots els campus tenen un servei de cafeteria obert de dilluns a divendres. Barcelona i Sant Cugat també ofereixen un menú setmanal. Per a més informació, visita la Cafeteria de UIC Barcelona.

Puc obtenir un carnet universitari? Per a què serveix?

Sí, tots els estudiants matriculats oficialment a UIC Barcelona poden sol·licitar un carnet universitari. Per obtenir més informació sobre com sol·licitar aquest carnet i els seus avantatges, visita Carnet universitari o posa’t en contacte amb el Servei d’estudiants (estudiants@uic.es).

Quina és la ràtio alumne/professor? Quants alumnes hi ha a cada classe?

Hi ha un màxim de 80 alumnes per classe i una ràtio d’un professor universitari per cada 11 alumnes.

Per obtenir més informació sobre el model docent de UIC Barcelona, consulta la nostra pàgina Filosofia i valors.

L’assistència a les classes és important?

Sí, l’assistència a les classes és obligatòria a UIC Barcelona. T’avaluaran segons una sèrie de criteris, entre els quals hi ha el rendiment i la participació en les classes.

Com puc connectar-me a la Wi-Fi?

La millor manera d’obtenir connexió a Internet és crear un compte Eduroam amb les teves dades d’accés de UIC Barcelona. Per a més informació, visita Eduroam.

Com puc integrar-me millor a la comunitat universitària?

A més de totes les activitats culturals i esportives, la Universitat té un servei de voluntariat que ofereix una gran varietat d’activitats dins i fora del Campus. Aquestes activitats et poden ajudar a conèixer gent nova de diferents procedències i comprendre millor la comunitat local. Per a més informació, visita el Servei d’Universitaris Solidaris de UIC Barcelona.

Com em puc mantenir informat sobre totes les activitats acadèmiques i la vida universitària?

  • legeix sempre els missatges electrònics de UIC Barcelona! Tota la informació s’enviarà a aquest compte una vegada t’hagis donat d’alta.
  • Llegeix l’apartat “Sabies que” del newsletter setmanal.
  • La Universitat té diverses plataformes de xarxes socials. N’hi ha una específicament per a tu: el grup de Facebook d’estudiants internacionals d’intercanvi.
  • No et perdis l’actualització setmanal de Facebook de l’Equip de Relacions Internacionals.
  • Pregunta-ho als Serveis d’Estudiants, al Servei de Relacions Internacionals, a Secretaria, als teus professors... no siguis tímid! Sempre és un plaer ajudar-te!

Sobre Barcelona

He de tenir en compte algun procediment administratiu?

Sí, hi ha alguns procediments administratius essencials que hauràs de completar abans i després d’arribar a la ciutat: el visat d’estudiant, l’assegurança sanitària, l’empadronament, el NIE/TIE, etc. Per obtenir informació més detallada sobre aquests diferents processos administratius, visita la secció sobre procediments administratius per a estudiants internacionals.

Necessito un visat d’estudiant?

Si vens d’un país no europeu, probablement necessitaràs un visat d’estudiant per matricular-te a UIC Barcelona. Posa’t en contacte amb l’ambaixada espanyola del teu país de residència tan aviat com puguis per obtenir informació detallada sobre el procediment i els documents requerits.

Per a més informació, visita la secció de visats d’estudiant.

Com puc trobar allotjament?

Recomanem que tots els estudiants es posin en contacte amb el nostre soci, Barcelona Centre Universitari (BCU), el servei oficial d’allotjament per a estudiants de totes les universitats catalanes. El BCU ofereix una àmplia gamma d’opcions (habitacions, dormitoris, pisos sencers, etc.). Et recomanem que et posis en contacte amb ells tan aviat com puguis, almenys tres mesos abans d’arribar a Barcelona.

Per a més informació, visita allotjamentla web del bcuServei d'Estudiants o escriu a estudiants@uic.es.

Estudiants internacionals d'intercanvi

Quin tipus d’estudiant soc?

  • Erasmus+ (per a intercanvis o pràctiques): la teva universitat d’origen normalment és a Europa i té un acord d’intercanvi amb nosaltres.
  • Estudiant bilateral: Yla teva universitat d’origen normalment és fora d’Europa i té un acord d’intercanvi d’estudiants amb nosaltres. Algunes universitats també poden compartir un acord d’intercanvi bilateral (no Erasmus+) malgrat que estan localitzades a Europa.
  • Alumne visitant (lliure desplaçament): la teva universitat d’origen no té cap acord d’intercanvi amb nosaltres, però tot i així estàs interessat a cursar un semestre o any acadèmic complet a la nostra universitat. Hauràs de pagar les despeses de matrícula.
  • Erasmus+ Mundus: la teva universitat d’origen ofereix un programa de Màster Erasmus+ Mundus juntament amb la nostra universitat.
  • SICUE: la teva universitat d’origen és a Espanya i té un acord SICUE amb nosaltres.

Per saber amb certesa quin tipus d’estudiant ets, consulta-ho a la teva universitat d’origen o accedeix a la nostra llista d’acords d’intercanvi.

Com puc sol·licitar una plaça d’intercanvi?

Trobaràs tots els detalls corresponents al teu programa d’intercanvi a la secció de Procés d’admissió.

Què és Relint 3.0?

És la plataforma en línia per sol·licitar una plaça d’intercanvi amb nosaltres. Hauràs de crear un compte, emplenar les dades del teu perfil i crear el teu Learning Agreement (elecció de les assignatures per a la matrícula) a través de Relint 3.0.

He oblidat la meva contrasenya de Relint 3.0. Com la puc recuperar?

Si encara no t’hi has inscrit, sol·licita-hi l’accés des de:
exchange.bcn@uic.es (Negocis, Comunicacions, Dret, Humanitats, Arquitectura)
exchange.scu@uic.es (Medicina, Fisioteràpia, Infermeria, Odontologia, Educació, Psicocologia, Bioenginyeria)

Si ja t’hi has inscrit, les teves dades d’accés han canviat perquè coincideixin amb les teves credencials de Moodle. Si no les recordes, accedeix a compte i segueix els passos indicats. Rebràs un enllaç per correu electrònic per reestablir la contrasenya.

He d’enviar algun document per sol·licitar-ho? Quins documents he de presentar?

Sí, totes les sol·licituds requereixen l’enviament d’una sèrie de documents. Els documents poden variar depenent del tipus d’estudiant que tinguis assignat. Comprova la llista completa que et correspon en el procés d’admissió per als estudiants internacionals d’intercanvi.

Quan i com rebré la meva carta d’acceptació?

T’enviarem per correu electrònic la carta d’acceptació quan hagis presentat tots els documents requerits.

Què és el Moodle (intranet)?

El Moodle (també anomenat la intranet) és el teu lloc en línia personal de UIC Barcelona, que conté informació acadèmica important (horaris, cursos en els quals t’has matriculat, contactes, correu electrònic de la Universitat, calendari, etc.). Se t’hi donarà accés una vegada que estiguis oficialment matriculat.

Quines són les meves dades d’accés a Moodle (intranet)?

El nom d’usuari i la contrasenya et permeten accedir a la teva pàgina de Moodle (intranet).

  • El nom d’usuari és la primera part del teu compte de correu electrònic de UIC Barcelona, generalment formada per una sèrie de números i lletres. Per exemple, per a m075dx@uic.es el nom d’usuari seria m075dx
  • Rebràs un enllaç per correu electrònic per crear la teva contrasenya.

He oblidat la meva contrasenya de Moodle (intranet). Com la puc recuperar?

Accedeix a compte i segueix els passos indicats. Rebràs un enllaç per correu electrònic per reestablir la contrasenya.

Quines són les dates clau de l’any acadèmic?

Semestre d’hivern:

  • Sessió de benvinguda: primera/segona setmana de setembre
  • Classes: setembre-gener
  • Període d’exàmens:a mitjan gener
  • Vacances de Nadal: finals de desembre i principis de gener
  • Vacances de Pasqua: a començaments/a mitjan abril

Semestre d’estiu: febrer-juny

  • Sessió de benvinguda: primera/segona setmana de gener
  • Classes: febrer-maig/juny/li>
  • Semestre d’estiu: a mitjan maig/juny
  • Exàmens en segona convocatòria: juny/juliol
  • Vacances d’estiu: juliol/agost

Per a més detalls, consulta el Calendari Acadèmic

Quan i com rebré el meu expedient acadèmic?

Les notes se t’enviaran a tu i a la teva universitat d’origen per correu electrònic. Si cal, també les podem enviar per correu ordinari a la teva universitat d’origen; no oblidis sol·licitar-ho abans de sortir de la Universitat. Les dates aproximades de recepció de les notes són:

  • Semestre d’hivern: finals de febrer
  • Semestre d’estiu: finals de juny
  • En cas d’exàmens en segona convocatòria: finals de juliol

Quant costa una plaça d’intercanvi a UIC Barcelona?

El cost dels estudis depèn del teu programa de mobilitat.

  • Els alumnes exempts de pagament de taxes són: estudiants Erasmus+, bilaterals i SICUE.
  • Els estudiants que han de pagar les taxes acadèmiques són:
    • Alguns estudiants bilaterals, segons les especificacions de l’acord que UIC Barcelona té amb la universitat d’origen.
    • Estudiants visitants.

Per informar-te sobre el cost per ECTS, escriu al Servei de Relacions Internacionals.

Hi ha beques disponibles per als estudiants internacionals d’intercanvi?

Lamentablement, ara per ara UIC Barcelona no ofereix beques per als estudiants internacionals que cursen un programa d’intercanvi a la nostra universitat.

Què és un certificat d’arribada i per què el necessito?

És un certificat d’acreditació emès pel nostre Servei de Relacions Internacionals que indica la data exacta en què t’uneixes oficialment a UIC Barcelona, la teva universitat d’acollida.

Tots els estudiants Erasmus+ necessiten aquest certificat com a part dels requisits d’administració. Demana’l personalment a l’Oficina de Relacions Internacionals a l’inici del curs, idealment uns dies després de la sessió de benvinguda. Et podem oferir un certificat amb el logotip de la nostra universitat, o pots portar el formulari expedit per la teva universitat d’origen, si escau.

Què és un certificat d’assistència i per què el necessito?

És un certificat d’acreditació emès pel nostre Servei de Relacions Internacionals que indica la data exacta en què has marxat de UIC Barcelona, que demostra que la teva estada amb nosaltres ha arribat a la seva fi.

Tots els estudiants Erasmus+ necessiten aquest certificat com a part dels requisits d’administració. Demana’l personalment a l’Oficina de Relacions Internacionals després dels teus exàmens i abans d’anar-te’n de Barcelona. Et podem oferir un certificat amb el logotip de la nostra universitat, o pots portar el formulari expedit per la teva universitat d’origen, si escau. Si per qualsevol raó deixes la Universitat i no t’és possible anar a l’Oficina de Relacions Internacionals, pots sol·licitar-lo per correu electrònic, juntament amb un bitllet d’avió/tren/autobús o qualsevol altre document que acrediti la data en què te n’has anat de la Universitat.

En quina llengua s’imparteixen els cursos?

Les classes a UIC Barcelona es poden impartir totalment en anglès, en espanyol i, de vegades, també en català. Hi ha algunes variacions depenent de la facultat en qüestió.

Pots accedir a aquesta informació a la pàgina web de cada facultat. Pots consultar qualsevol dubte amb el Servei de Relacions Internacionals.

S’ofereixen cursos impartits en anglès?

Sí. Podem garantir que hi ha prou cursos impartits en anglès per un semestre complet a gairebé totes les facultats. Si cal, també oferim als estudiants l’opció d’assistir a cursos en una facultat diferent de la seva facultat oficial d’acollida. D’aquesta manera, sempre et pots matricular del nombre de crèdits (ECTS) que necessites per completar el teu curs.

Puc assistir a cursos d’altres facultats?

Sí, oferim als estudiants l’oportunitat d’assistir a cursos en una facultat que no és la seva facultat oficial d’acollida, prèvia aprovació dels coordinadors acadèmics de les facultats corresponents.

Quan he de triar les assignatures que vull cursar?

Abans d’arribar i durant el procés d’admissió, fins i tot abans de rebre la carta d’acceptació.

Per a qualsevol dubte sobre els cursos, posa’t en contacte amb el teu coordinador acadèmic. Quan estiguis segur de les assignatures que vols cursar, les pots afegir al teu Learning Agreement a través del teu perfil Relint 3.0.

Puc canviar la meva selecció dels cursos?

Sí, disposes d'uns 14 dies des de l'inici del semestre acadèmic.

En quants cursos/crèdits/ECTS em puc inscriure a UIC Barcelona?

No requerim als estudiants que es matriculin en un nombre mínim/màxim d’ECTS (crèdits EEEA). Tanmateix, has de verificar aquest requisit tan aviat com puguis amb la teva universitat d’origen, que serà la que transferirà els crèdits que obtinguis durant la teva estada amb nosaltres.

Si tens alguna pregunta sobre els cursos (contingut dels cursos, programes, mètodes d’examen, etc.), posa’t en contacte amb el coordinador acadèmic de la teva facultat d’acollida a UIC Barcelona.

Amb qui m’he de posar en contacte per als temes acadèmics?

Si tens alguna pregunta sobre els cursos (contingut dels cursos, programes, mètodes d’examen, etc.), posa’t en contacte amb el coordinador acadèmic de la teva facultat d’acollida a UIC Barcelona.

Amb qui m’he de posar en contacte per als temes administratius?

Amb el Servei de Relacions Internacionals. Fes clic aquí per obtenir la informació de contacte i l’horari d’oficina.

Amb qui m’he de posar en contacte per als assumptes relacionats amb les taxes acadèmiques?

La Secretaria de la teva facultat a UIC Barcelona.

Com i quan puc pagar la meva matrícula?

S’ha de fer el pagament després de la teva arribada a UIC Barcelona, a l’inici del semestre. Si creus que el teu Learning Agreement canviarà durant el “període de canvis”, et recomanem que paguis una vegada hagis fet els canvis esmentats. Una vegada que el teu Learning Agreement hagi estat acceptat pel coordinador acadèmic a través de Relint 3.0, la teva inscripció oficial i/o canvis seran efectius en qüestió de dies. A continuació, verifica amb el secretari de la teva facultat si el full de matrícula està a punt i demana les instruccions de pagament.

Quins mètodes de pagament s’accepten?

Només s’accepta el pagament de la suma global en efectiu, per transferència bancària o targeta de crèdit. Demana’n més informació a la Secretaria de la teva facultat.

Puc pagar en diferents quotes?

No, només s’accepten pagaments únics de la suma global.

Puc treballar durant la meva participació en l’intercanvi?

És possible que s’autoritzi els estudiants a treballar a temps parcial. Tanmateix, això dependrà del teu estatus legal. A més, cal tenir en compte que l’assistència a classe és obligatòria i que hi haurà alguns grups de treball, exàmens i deures, així que és important estar disponible per a aquestes activitats acadèmiques.

Sou a les xarxes socials?

I tant! La Universitat té diverses plataformes de xarxes socials. N’hi ha una específicament per a tu: el grup de Facebook d’estudiants internacionals d’intercanvi.

Com puc conèixer altres estudiants internacionals?

Afegeix-nos a Facebook! Pots conèixer tots els teus companys internacionals al grup d’estudiants internacionals d’intercanvi.