- Més vistos
- Darrera visualització
Albert T. Estévez i Diego Navarro publiquen dos articles en un llibre sobre conservació, xarxes i tecnociència
El Dr. Albert T. Estévez, professor de projectes i director del Màster en Arquitectura Biodigital de l'ESARQ-UIC, i Diego Navarro, Alumni i professor de projectes de l'ESARQ, han col·laborat amb dos articles en el llibre Innovacions artístiques i nous mitjans: conservació, xarxes i tecnociència, editat pel grup de Recerca Art, Arquitectura i Societat Digital de la Universitat de Barcelona (UB).
El llibre és fruit de les V Jornades Internacionals. Innovacions Artístiques i Nous Mitjans: Conservació, Xarxes i Tecnociència, que va promoure el grup de recerca del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona (UB) el maig de 2012. Els objectius del cicle giraven a l’entorn de l’estudi de diferents disciplines artístiques i arquitectòniques en relació amb les tecnologies de comunicació i informació i el món digital.
Les jornades es van centrar, especialment, en la conservació, les xarxes i la tecnociència com a temes principals i s’hi van poder sentir diverses ponències pronunciades per artistes, filòsofs i arquitectes.
El Dr. Albert T. Estévez, en el seu article “Interaccions entre art, arquitectura i ciència a l’era biotecnològica”, fa referència a la manera com s’està arribant a un moment en què la biologia ha esdevingut una de les protagonistes principals de l’avantguarda artística, arquitectònica i científica. A la vegada, posa en crisi –posant-los al lloc que els pertoca– determinats “embolcalls” del que s’ha anomenat art genètic.
D’altra banda, Diego Navarro, en el seu article “La nova natura”, analitza breument la relació humà-natura: la domesticació de l’element vegetal per al seu ús a les ciutats, la falsa idea d’un equilibri, o la humanitat com a força legítima de canvi. Aquests valors es contrasten amb projectes experimentals d’arquitectura en què es pretén invertir l’associació impositiva de l’arquitectura sobre elements naturals i/o vius.