- Més vistos
- Darrera visualització
Alberto T. Estévez participa en el Gaudí 1st World Congress
Albert T. Estévez, professor i catedràtic de l'ESARQ-UIC, va pronunciar una conferència sobre Gaudí titulada «Lessons from the Arts» a les Escoles de la Sagrada Família, i va participar també amb una comunicació al Gaudí 1st World Congress, que se celebra a Barcelona del 6 al 10 d'octubre.
Estévez va pronunciar la conferència “Lessons from de Arts”, organitzada per l’IESE i Essentiabcn, el 23 de setembre passat a les Escoles de la Sagrada Família de Gaudí. Durant la seva intervenció va parlar, entre altres coses, de la fe de Gaudí en la seva missió, de la seva esperança en l’arquitectura i del seu amor per la feina. A La conferència van assistir-hi un grup de líders mundials d’UNICEF.
D’altra banda, en el marc del Gaudí 1st World Congress que se celebra a Barcelona del 6 al 10 d’octubre, i per invitació del comitè i del comissariat del congrés, Estévez va presentar una comunicació titulada “Una evolució del llegat de Gaudí fins a l’organicisme biodigital”.
L’article corresponent a la comunicació, que es recull en una publicació durant el congrés i a les actes, entre altres aspectes, parla de l’arquitecte com a pioner de l’actual arquitectura paramètrica i com a inventor dels primers computadors aplicats a l’arquitectura, i de quina manera l’exquisida continuïtat orgànica de les seves obres troba, al seu torn, un ressò cada vegada més gran en l’organicisme digital, consolidat com la primera avantguarda del segle XXI, fins a evolucionar cap al biodigital.
El Gaudí 1st World Congress presenta a la comunitat científica una nova història de Gaudí mitjançant la presentació d’estudis inèdits, documents i obres de Gaudí centrats en l’església de la Colònia Güell, laboratori i gènesi de les noves formes de Gaudí i del seu revolucionari mètode de treball. I també mitjançant la propagació d’un Gaudí absolut, dels seus valors, les seves solucions i les seves aplicacions pràctiques al segle XXI, en camps com l’arquitectura, l’enginyeria, el disseny, els negocis, la creativitat, el turisme i els audiovisuals, entre d’altres.