02/03/2023

Alumnes i professors de la Facultat d’Odontologia participen com a ponents i coordinadors del programa del congrés SEPES-SEPA Clínica 2023

Es tracta de la trobada de les societats més rellevants del sector odontològic, la Societat Espanyola de Pròtesi Estomatològica i Estètica i la Societat Espanyola de Periodòncia i Osteointegració, per oferir una actualització entorn de les sinergies entre la pròtesi i la periodòncia i la implicació que tenen en els tractaments restauradors

El 24 i 25 de febrer, el World Trade Center de Barcelona va reunir investigadors i professionals de referència de l’àmbit de la periodòncia i de la pròtesi, per compartir i actualitzar les línies de recerca més recents i establir sinergies amb l’objectiu de millorar els tractaments i les teràpies dels pacients. Amb el títol “Periopròtesi, una sinergia essencial per a l’odontologia”, el congrés va estar coordinat per la Dra. Sandra Fernández, en representació de SEPES, i la Dra. Vanessa Ruiz-Magaz, en representació de SEPA.

El Dr. Miguel Roig, responsable de l’àrea d’Odontologia Restauradora i Estètica, i la Dra. Sandra Fernández, vicedegana institucional de la Facultat d’Odontologia i membre de la junta directiva de SEPES, van ser els encarregats de donar la benvinguda als assistents i de presentar el congrés. Al llarg de dos dies, la trobada va oferir un programa de deu sessions amb ponències a càrrec d’experts en pròtesi i periodòncia, entre els quals hi van participar docents i investigadors de la Facultat d’Odontologia.

El primer dia, Antonio Bujaldón i Raquel García van iniciar el programa amb una sessió conjunta per resoldre els dubtes sobre com planificar un cas de periopròtesi en pacients sans. Seguidament, Carla Vidal, Álvaro Blasi i Gonzalo Blasi van intervenir amb ponències sobre el maneig del somriure gingival i la seva terapèutica, i el maneig periorestaurador de les recessions gingivals, respectivament.

La segona jornada va continuar amb la participació de la Dra. Berta García-Mur, que va parlar sobre la teràpia d’implants aplicada en situacions de periodontitis, i la conferència del Dr. Miguel Roig, centrada en el diagnòstic i tractament de pacients amb periodontitis en estadi IV. Les ponències de la darrera jornada van finalitzar amb la participació del Dr. Paul Levi, que va presentar la perspectiva de futur dels tractament de periopròtesi, i la conferència impartida pel Dr. José Nart, president de SEPA i responsable de l’àrea de Periodòncia de la Facultat, en què va compartir la seva visió sobre la construcció d’una comunitat de coneixement interdisciplinari i digital.

SEPES Clínica és una trobada anual en la qual la pròtesi i l’estètica, àrees pròpies de SEPES, es combinen amb una altra disciplina odontològica per aportar una visió interdisciplinària dels tractaments protètics i estètics.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)