- Més vistos
- Darrera visualització
Arquitectura biodigital: innovació i música a UIC Barcelona
Arquitectes de l’avantguarda internacional reflexionen sobre arquitectura biodigital a UIC Barcelona
La Universitat ha acollit l’exposició i la jornada “Feedback It’s about time”, en què arquitectes de prestigi reconegut han compartit amb els alumnes els seus últims projectes, i s’ha ofert un concert amb guitarres de disseny biodigital.
Organitzada per Alberto T. Estévez, director del màster en Arquitectura Biodigital de UIC Barcelona School of Architecture, amb Eric Goldemberg, de la Universitat Internacional de Florida, “Feedback It’s about time” ha reunit l’obra biodigital de 26 arquitectes internacionals. Els assistents a la sessió han pogut conèixer a través de 13 monitors diferents innovacions arquitectòniques biodigitals. Cadascun dels monitors ha mostrat diverses obres d’avantguarda dels arquitectes convidats.
A la sessió, s’hi han fet les conferències i una taula rodona de Mariana Cabugueira, Carmelo Zappulla, Filippo Nassetti, Caterina Roppo, Josep Mias, Claudio Vekstein i Yomna K. Abdallah, juntament amb els organitzadors, Alberto T. Estévez i Eric Goldemberg. Durant les presentacions, els ponents han establert relacions entre la música i l’arquitectura biodigital: “L’arquitectura i la música es poden entendre compostes de manera similar. En l’arquitectura, com en la música, també cal harmonia, una estructura, un ritme, i que tingui un principi i un final, allà on es fonamenta i com es desenvolupa cap al cel”, ha comentat el catedràtic Alberto T. Estévez.
Al llarg de la jornada, l’artista Seba Milonga ha ofert una loop experience, un petit concert on ha tocat una guitarra i un baix impresos en 3D, dissenyats per l’arquitecte Eric Goldenberg. Aquests instruments s’han tocat sota la tècnica loop, en què diversos samples sonaven de manera repetida, intencionada i creativa.
Per tancar la jornada, els professors Alberto T. Estévez i Yomna K. Abdallah han impartit una conferència de cloenda titulada el “Cruce abierto del diseño biodigital a través de la IA. Expresión genética acelerada de híbridos ”.
Alumnes de la School of Architecture han assistit a aquesta jornada organitzada pel màster en Arquitectura Biodigital, i han tingut l’oportunitat de gaudir de les presentacions dels arquitectes convidats, d’un concert amb instruments biodigitals i de la taula rodona final en què han participat els ponents esmentats.