26/09/2023

Begoña Bosch, reconeguda amb una beca de la SEQC per desenvolupar el primer cosmètic sòlid d’un sol ús

El projecte, liderat per Román Pérez i Begoña Bosch, director i investigadora del Bioengineering Institute of Technology (BIT), ha permès crear el primer cosmètic sòlid d’un sol ús per contribuir a l’eliminació dels plàstics en aquest sector. Gràcies a la beca rebuda, Bosch ha presentat la recerca en el 33è Congrés IFSCC “Rethinking beauty science” celebrat a Barcelona

Les prestigioses beques que concedeix la Societat Espanyola de Químics Cosmètics (SEQC) reconeixen els treballs cientificotècnics desenvolupats per joves investigadors vinculats a universitats i centres de recerca espanyols i portuguesos que s’emmarquin en la temàtica central del congrés “Rethinking Beauty Science”.

Una de les tres beques que es concedeixen ha estat per Begoña Bosch, investigadora del BIT i responsable, juntament amb Román Pérez, director del BIT, pel desenvolupament del primer cosmètic sòlid d’un sol ús, elaborat amb residus de la naturalesa com algues, gambes i sorra. El treball presentat s’engloba dins de l’àrea “Rethinking nature: Climate change, natural ingredients, beauty compliance, sustainability” i ha permès a la investigadora presentar el seu treball en el 33è Congrés IFSCC sota el títol “An innovative and sustainable plastic-free cosmetic and packaging”.

La Societat Espanyola de Químics Cosmètics (SEQC) és una associació professional sense ànim de lucre, que agrupa més de mil persones amb una formació científica, principalment, i que desenvolupen la seva activitat en el sector de la cosmètica i la perfumeria. Els objectius principals de la SEQC són promoure el desenvolupament tant científic com tècnic de la cosmètica i la perfumeria, facilitar la formació i impulsar la recerca en ciència cosmètica al nostre país, i donar difusió a l’intercanvi de coneixement en tot allò relatiu a ciència cosmètica i matèries afins.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)