- Més vistos
- Darrera visualització
Carmen Mendoza-Arroyo advoca per un nou model d’integració urbana de refugiats en el marc de la 17a Biennal d’Arquitectura de Venècia
La subdirectora de UIC Barcelona School of Architecture va participar en una sessió de debat organitzada pel pavelló de Corea
El 8 de setembre, la subdirectora de Relacions Internacionals de UIC Bacelona School of Architecture, Carmen Mendoza-Arroyo, va intervenir en la sessió de debat “Duty of care in the context of displacement: reflections on ways of working in Lesbos”, organitzada per Future School, el pavelló de Corea de la 17a edició de la Biennal d’Arquitectura de Venècia. La comissària de la sessió va ser l’exalumna del Màster en Cooperació Internacional, Arquitectura Sostenible d’Emergència, Shareen Elnaschie, cofundadora, també, de l’organització Office of Displaced Designers.
En la seva intervenció, Carmen Mendoza-Arroyo va defensar la necessitat d’implementar un nou model d’acolliment de refugiats mitjançant la posada en marxa de polítiques d’habitatge permanent i a llarg termini. “Encara que les autoritats locals, les ONG, la societat civil, els urbanistes i moltes parts interessades estan treballant en solucions d’allotjament d’emergència per a refugiats (refugis temporals, campaments de recepció, etc.) urgeix un canvi cap a un nou model d’habitatge permanent que permeti la construcció d’una comunitat a llarg termini i afavoreixi, així mateix, una inclusió social significativa d’aquestes persones”, va afirmar.
Seguint la seva línia de recerca a UIC Barcelona, Carmen Mendoza-Arroyo va incidir, també, en la necessitat d’abordar aquells indicadors espacials que puguin afavorir la integració de refugiats a llarg termini. “Els contextos urbans s’han convertit en els llocs més adequats per a qüestionar els espais de i per als immigrants a les ciutats europees. Els programes d’habitatge haurien d’incloure sistemes d’assignació d’apartaments, la participació d’aquestes persones en plans de finançament dels seus habitatges, drets dels inquilins i polítiques de protecció contra la discriminació”, va defensar.
La sessió de debat tenia per objectiu analitzar de quina manera els arquitectes, urbanistes, dissenyadors i enginyers poden contribuir a la integració dels refugiats a Europa prenent com a referència la resposta europea a la crisi dels refugiats de 2015 a Lesbos.