23/09/2014

Disset encarrega a la Càtedra Ceràmica de l'ESARQ-UIC l'estudi de viabilitat tècnica del sistema Materia CAB d'envolupant del Centre d'Art Botín a Santander, dissenyat per Renzo Piano

Disset, empresa especialitzada a desenvolupar sistemes innovadors per al disseny i execució d'envolupants d'edificis, ha encarregat a l'equip de recerca de la Càtedra Ceràmica de Barcelona, de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la UIC (ESARQ-UIC), l'estudi de viabilitat tècnica del sistema Materia® CAB Disset d'envolupant ceràmic del Centre d'Art Botín a Santander, que ha dissenyat el prestigiós arquitecte Renzo Piano. Això ha estat gràcies al conveni marc de col·laboració en recerca signat entre totes dues entitats.

A la signatura del conveni hi han estat presents el rector de la UIC, el Dr. Pere Alavedra, el director de la Càtedra Ceràmica de Barcelona de l’ESARQ-UIC, el Dr. Vicente Sarrablo, i l’administrador de l’empresa Disset, el Sr. Juli Febrero.

Amb aquest conveni es posa de manifest l’interès de Disset a col·laborar i investigar al costat de la Universitat per tal d’aprofitar del vessant en R+D de la Càtedra Ceràmica de Barcelona, la qual compleix la missió d’associar la ceràmica amb les noves tecnologies i la innovació. La creació d’aquesta càtedra el 2004-2005 va suposar, precisament, l’acostament i la complicitat entre la Universitat i el sector de la construcció.

L’estudi de viabilitat el duu a terme l’equip de recerca liderat pel director de la Càtedra, Vicente Sarrablo, juntament amb els investigadors i professors Jordi Roviras i Cristina García Castelao. Aquest procés de validació comprèn tres fases: l’elaboració del pla d’assajos, la realització dels assajos i l’elaboració de l’informe tècnic amb els resultats i conclusions. L’estudi es desenvolupa tant en l’àmbit dels requisits mecànics (resistència i estabilitat) com de la durabilitat (ambiental i fatigues).