19/05/2021

Dos estudiants de Fisioteràpia de UIC Barcelona aconsegueixen la tercera i quarta posició a la Unirun 2021

Ewen Toulgoat i David Sancho han estat els corredors més veloços de la Universitat en la 7a edició de la popular carrera de les universitats catalanes

El 16 de maig passat va tenir lloc la setena edició de la Unirun, la carrera de les universitats catalanes. La competició, que reuneix cada any participants de les dotze universitats catalanes, també s’ha convertit aquest curs en la prova del campionat de Catalunya universitari de 5K (CCU21).

Amb sortida i arribada al Parc del Fòrum, cent alumnes de UIC Barcelona, amb els logotips de les universitats catalanes en el dors, van completar els 5 quilòmetres del circuit impulsat per l’ECU (Esport Català Universitari).

D’aquest centenar de participants de UIC Barcelona, els més veloços, i que van guanyar l’or i la plata del CCU21 i la tercera i quarta posició de la Unirun, respectivament, van ser els estudiants de 2n de Fisioteràpia Ewen Toulgoat (amb un temps de 15 minuts i 28 segons), i David Sancho (amb un temps de 15 minuts i 36 segons). I, quant a la categoria femenina, l’alumna més veloç va ser Inés Alonso, de 3r del Grau en Medicina de UIC Barcelona, que va aconseguir acabar la carrera en un temps de 21 minuts i 20 segons.

Atesa la situació actual generada per la pandèmia, la prova ha seguit totes les mesures de seguretat anti-COVID-19: controls de temperatura, higiene de mans, distància de seguretat i ús obligatori de la mascareta abans i després de la carrera. A més a més, els corredors van sortir en grups de quatre, i es van fer fins a 750 sortides per evitar aglomeracions.

D’aquesta manera, un total de 3.000 corredors de diferents universitats van desfilar pel litoral del districte de Sant Martí i de Sant Adrià de Besòs, un 51,91 % dels quals van ser homes i un 48,08 %, dones. Els primers a travessar la línia de meta de la Unirun 2021, tots dos de la Universitat Autònoma de Barcelona, van ser Carles Castillejo (15.17) en la prova masculina i Marta Castroviejo (17.53) en la femenina.