23/02/2022

El Campus de l’Experiència obté l’acreditació Erasmus + per a la formació d’estudiants sènior

Amb aquesta resolució, el Campus podrà demanar finançament per a activitats de mobilitat i cooperació amb altres universitats europees amb l’objectiu de millorar i internacionalitzar el Programa Sènior Universitari en Cultura, Ciència i Societat que ofereix

Divendres 11 de febrer, el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) va publicar la resolució definitiva de sol·licituds de l’Acció Clau 1 (Mobilitat educativa de les persones en el sector de l’Educació de Persones Adultes).

Aquesta resolució correspon a la convocatòria de proposta del programa Erasmus + 2021 i té vigència fins a l’any 2027, en què l’acreditació es revisarà de nou. En aquest sentit, i amb aquesta resolució, el Campus de l’Experiència podrà demanar finançament per a activitats de mobilitat i cooperació amb altres universitats europees amb l’objectiu de millorar i internacionalitzar el Programa Sènior Universitari en Cultura, Ciència i Societat que ofereix.

Els fons que rebrà el Campus es destinaran íntegrament a desenvolupar i implementar el seu pla d’internacionalització, que té com a objectius principals:

  • Establir contacte i estrènyer llaços amb universitats internacionals de prestigi en la formació per a adults. A través d’aquestes relacions s’espera compartir bones pràctiques entre institucions, conèixer idees de les activitats de formació d’aquests centres universitaris, així com veure possibilitats d’intercanvi de professors i d’alumnes.
  • Donar a conèixer el pla al PDI de la Universitat amb la finalitat d’incrementar la internacionalització de totes les activitats que ofereix el Campus de l’Experiència.
  • Explorar diverses opcions per desenvolupar activitats conjuntes o treballs col·laboratius entre els alumnes de les diferents universitats. Aquestes activitats inclouran la mobilitat dels alumnes amb aquestes institucions europees.
  • Com a fase final, el Campus de l’Experiència es proposa presentar un projecte de cooperació amb les millors universitats europees en la formació d’estudiants sènior.
     

Sobre l’acreditació Erasmus

Aquest tipus d’acreditació assegura la capacitat de les institucions educatives de desenvolupar activitats de mobilitat d’alta qualitat que serveixin per a la millora de la mateixa organització.

Per acreditar-se, les organitzacions han de dissenyar un pla estructurat i a llarg termini, denominat Pla Erasmus, per a la implementació de mobilitats que tinguin un impacte positiu en els processos interns d’ensenyament i aprenentatge. L’acreditació té una durada de set anys i es pot actualitzar en diferents moments.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)