12/02/2021

El Departament de Ciències Bàsiques se suma al Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència amb el seminari virtual ‘Alimentant el cervell per millorar la memòria’

La conferència va mostrar les conseqüències que tenen diversos tipus de dietes en la salut general, així com en els processos d’aprenentatge i memòria

L’11 de febrer, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, el Departament de Ciències Bàsiques va organitzar el seminari en línia ‘Alimentant el cervell per millorar la memòria’. Impartit per la Dra. Rut Fadó, professora del Grau en Ciències Biomèdiques, i Núria Amiel, diplomada en Nutrició Humana i Dietètica, la trobada va reunir més d’una vintena de persones.

La conferència virtual va mostrar les conseqüències que tenen diversos tipus de dieta en la salut i en els processos d’aprenentatge i la memòria. “Durant el desenvolupament al ventre matern, quan som joves i en la tercera edat som més susceptibles als efectes negatius de determinades dietes sobre la memòria”, va assegurar Fadó, “per exemple, les dietes altes en àcids grassos saturats i en sucres produeixen un retard en el neurodesenvolupament”.

Així mateix, en la xerrada també es va posar l’accent en com afectaven aquests efectes en tots dos sexes. “El que se sap és que les dones en edat avançada tenen un risc més alt de dèficits cognitius”, va explicar Fadó, “no obstant això, els estrògens podrien ser protectors fins al moment de la menopausa, ja que els homes poden tenir aquests dèficits a qualsevol edat”.

Vegeu el vídeo complet de la sessió