- Més vistos
- Darrera visualització
El Dr. Albert Balaguer participa com a redactor en una ponència sobre la formació dels metges al 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya
El Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de UIC Barcelona, va participar al 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya que es va fer a Girona dissabte passat. En concret, va ser redactor d’una de les quatre ponències del congrés, que portava per títol “La formació del metge de futur. Instruments de garantia”. En la ponència, els metges consideren que cal plantejar si seria adient establir proves d’accés a les facultats de Medicina que valorin habilitats necessàries per al nou perfil de metge. També proposen la conveniència d’introduir formació en matèries com ara comunicació, bioètica, coneixements humanístics o gestió clínica. Consideren oportú debatre sobre la introducció de formació comuna per a especialitats afins durant els primers anys de formació MIR per afavorir la multidisciplinarietat dels professionals. També creuen que cal establir mecanismes perquè els professionals en actiu certifiquin periòdicament que es mantenen al dia en coneixements.
A l’acte, que va aplegar prop d’un miler de metges catalans i al qual van assistir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la nova ministra de Sanitat, Montserrat Nadal, i el conseller de Salut, Antoni Comín, es va projectar el vídeo de cloenda “El metge que volem. Carta de la societat als metges”, en el qual apareix la Dra. Adriana Marguets, alumni de la primer promoció de Medicina de UIC Barcelona i resident d’any 2 a ACEBA Barcelona. També hi surten les instal·lacions de la Unitat de Simulació Clínica de UIC Barcelona. La peça representa els valors que tant la societat com el mateix col·lectiu mèdic creuen que ha de tenir la nova generació de metges i metgesses que tot just ara comencen el seu camí professional.
El congrés va culminar amb l’aprovació de la “Declaració de Girona”, un document a través del qual els metges catalans expressen i renoven el seu compromís amb la societat i amb el país. La "Declaració de Girona" recull en deu punts els aspectes que els metges catalans consideren que són clau perquè la professió pugui fer front als nous reptes del futur, garantint la qualitat de l’exercici i tenint sempre present que les persones són el centre de l’activitat i de la vocació dels professionals. 40 mil col·legiats de Catalunya han pogut fer-hi aportacions al voltant de quatre eixos: Lideratge i participació; Nou professionalisme; La formació del metge del futur i Actualització del Codi de Deontologia.