- Més vistos
- Darrera visualització
El Dr. Atari exposa la seva investigació sobre les cèl·lules mare pluripotents a la Universitat Catòlica de Lovaina
El Dr. Maher Atari, professor de la Facultat d'Odontologia, va impartir el 28 de gener passat una conferència sobre la seva recent investigació en una cèl·lula mare pluripotent (DDPPSC) extreta de la polpa dental adulta capaç de regenerar teixit. La conferència va tenir lloc al Stamcelinstituut de la Universitat Catòlica de Lovaina, Bèlgica.
El Dr. Atari va ser convidat per la Dra. Catherine Verfaillie, directora de l’Stamcelinstituut, l’institut de cèl·lules mare de la Universitat Catòlica de Lovaina, centre de referència mundial en investigació amb cèl·lules mare.
Atari ha liderat l’equip de recerca de la UIC que, dirigit pel Dr. Lluís Giner, degà de la Facultat d’Odontologia, ha establert un protocol per aïllar i identificar subpoblacions de cèl·lules mare pluripotents (DPPSC) a partir de la polpa dental, amb un perfil genètic similar a les cèl·lules mare embrionàries però en cèl·lules adultes (Oct3/4 +, Nanog +, Sox2 +, Lin28 +).
La investigació ha estat publicada a la prestigiosa revista Journal of Cell Science, fundada a Cambridge, amb un alt índex d’impacte. Anteriorment, els avenços en la recerca van ser recollits a la revista Bone Journal (Harvard) i a Histology & Pathology.
La investigació ha demostrat in vitro la capacitat de les DPPSC de donar lloc a teixits amb característiques associades amb el mesoderma, l’endoderma i l’ectoderma (osteoblasts hepatòcits i neurones). Per això, aquesta recerca podria arribar a una fase clínica i, en un futur, demostrar la regeneració de teixits ossis, neuronals i hepàtics, i donar lloc a múltiples possibilitats terapèutiques.