- Més vistos
- Darrera visualització
El Dr. Boi Ruiz analitza les lliçons apreses arran de la pandèmia en el Congrés Nacional d’Hospitals i Gestió Sanitària
El director de la Càtedra en Gestió Sanitària de UIC Barcelona va participar en la 23a edició del congrés organitzat per la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA) i l’Associació Nacional de Directius d’Infermeria (ANDE)
Sota el lema “Gestionant amb les persones”, del 8 al 10 de març, el 23 Congrés Nacional d’Hospitals i Gestió Sanitària va reunir experts de renom dins l’àmbit de la gestió sanitària així com representats de les empreses més innovadores del sector, per compartir experiències i debatre sobre els grans reptes als quals han de fer front els directius i gestors de la salut després de la pandèmia de la Covid-19.
Com a expert de referència en la gestió sanitària, el Dr. Boi Ruiz, director de la Càtedra de Gestió Sanitària i Polítiques de Salut de UIC Barcelona, va participar en la taula rodona “Eficiència hospitalària després de la pandèmia. Lliçons apreses / La pandèmia com a element transformador”, amb la ponència “Lliçons apreses i lliçons repetides”. En la seva intervenció, Ruiz va destacar que “l’atenció ha de centrar-se en el pacient i que per això, els gestors han d’actuar com a facilitadors, no com a actors, perquè aquests són els professionals”. “Gràcies a aquest professionalisme hem aconseguit sortir bé de la pandèmia”, va afegir. Finalment, Ruiz va destacar “la multidisciplinarietat, la col·laboració i la gestió de la cronicitat com a conceptes clau per preparar els futurs professionals de la salut”.
Durant les tres jornades, els participants en el congrés organitzat per la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA) i l’Associació Nacional de Directius d’Infermeria (ANDE), van tenir l’oportunitat d’assistir a nombroses taules rodones, conferències, trobades amb experts i comunicacions científiques. L’objectiu principal d’aquestes va ser definir un full de ruta centrat a incrementar el benestar de les persones amb la premissa de posar la persona al centre de la gestió sanitària, sense oblidar la sostenibilitat del planeta, els reptes socials i demogràfics marcats per l’envelliment creixent de la població, així com el paper de la innovació i la transformació digital.