27/06/2014

El professor de l'IESE Antonio Argandoña apadrina el Grau en ADE

El Dr. Antonio Argandoña, professor de l'IESE i director de la Càtedra 'la Caixa' de Responsabilitat Social de l'Empresa i Govern Corporatiu, va apadrinar la graduació dels alumnes del Grau en ADE i del Màster Universitari en Direcció d'Empreses i Sistemes de Producció, que va tenir lloc el 30 de maig passat a l'Aula Magna de la UIC.

L’acte va ser presidit per el Dr. Frederic Marimon, vicerector de Recerca i professor de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, i el Dr. Toni Mora, degà de la Facultat.

El Dr. Mora va manifestar, en primer lloc, la seva felicitació i agraïment als alumnes que es graduaven, dels quals va dir, en nom del professorat de la Facultat, que havia après també. Per altra banda, els va animar a gaudir de la nova etapa que ara se’ls presentava. “Ara us toca ser autònoms, només un consell: esforç”, els va remarcar.

Per la seva part, el Dr. Argandoña va reivindicar el paper de l’empresa moderna, davant de les crítiques que ha pogut rebre durant els últims anys. D’aquest nou model, va dir que “crea riquesa i treball, forma i capacita els treballadors, mobilitza recursos humans... Innova, és flexible, s’adapta i es capaç de tornar-se a crear en entorns difícils”. També va destacar que “és clau per al progrés i l’estabilitat de la societat”.

Als alumnes, els va destacar que el pas per la UIC els ha preparat per a un entorn laboral complex i globalitzat. En concret, va dir que la UIC els ha donat una concepció més humanista de l’empresa. “Això us serà molt útil en una societat que parla molt de la persona, però que l’escolta poc i encara la respecta molt menys”, va afirmar Argandoña. Aquest aspecte més humà té una importància cabdal si es té en compte que, segons el padrí de graduació, en la feina d’economista “palpem cada dia la complexitat de les relacions humanes”.

A continuació, el professor de l’IESE els va proposar cinc valors que, segons la seva opinió, són molt necessaris en la carrera professional de qualsevol empresari o economista: humilitat, esperit crític, optimisme, esperit de servei i gratitud. “Compteu sempre amb els vostres antics professors, la formació és una tasca de tota la vida”, va dir.

Després de les paraules del padrí, els representants dels estudiants del Grau i del Màster es van dirigir als presents amb discursos sobre el seu pas per la UIC.

Finalment, el Dr. Frederic Marimon va felicitar de nou els alumnes i, especialment, els familiars, i va donar per acabat l’acte amb el tradicional cant del Gaudeamus igitur.