- Més vistos
- Darrera visualització
El professor d’Humanitats Jordi Bermejo parla del teatre i els espais de diversió dels barcelonins al segle XVIII
La seva ponència va tenir lloc en el marc de la V Jornada Herències del Barroc organitzada per la Universitat de Barcelona
Jordi Bermejo Gregorio, professor de la Facultat d’Humanitats, que imparteix classes al Grau en Humanitats i Estudis Culturals, va participar dimecres 20 d’abril en la V Jornada Herències del Barroc, organitzada pel Grup de Recerca ACPA2 - Art i cultura a la Barcelona moderna (segles XVII-XVIII), a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.
L’acte estava dedicat a la vida quotidiana en la Barcelona dels segles XVII i XVIII, s’hi van impartir les ponències de diversos especialistes en Història i Història de l’Art per parlar sobre aspectes com la disposició urbanística de la Barcelona del segle XVII, les pràctiques i els gustos musicals de la societat, la gastronomia de l’època i la dinamització de la vida pública de les confraries i gremis a la ciutat catalana.
Concretament, Bermejo hi va col·laborar amb la ponència titulada “El teatre i els espais de diversió dels barcelonins”, amb la qual el professor va fer una aproximació panoràmica dels espais teatrals a la Barcelona del segle XVIII. Entre aquests, va destacar el Teatre de la Santa Creu —l’única sala d’espectacles pública de la ciutat— i les programacions que s’hi feien d’òpera italiana i teatre espanyol. També va exposar la importància de les representacions a cases privades, anomenades de “saló i alcova”, que tenen especial rellevància, perquè s’hi va desenvolupar el gust pels entremesos i sainets en català, juntament amb altres expressions dramàtiques i musicals de l’època.