- Més vistos
- Darrera visualització
El professor Manuel Flores participa en les Jornades XL de l’Associació d’Economia de la Salut
Ho ha fet amb la ponència “Los efectos a largo plazo de la salud y de la pobreza en la infancia” en la qual ha exposat que fins i tot els "shocks" de salut lleus durant la infantesa poden tenir efectes persistents a llarg termini.
El professor de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de UIC Barcelona Manuel Flores ha participat en la segona sessió de les Jornades XL que organitza l’Associació d’Economia de la Salut (AES) amb una ponència sobre les conseqüències a llarg termini de la pobresa i la salut durant la infantesa. Flores, que ha estat investigant aquest àmbit de l’economia de la salut durant els darrers anys, ha explicat que “fins i tot els shocks de salut lleus durant la infantesa poden tenir efectes persistents a llarg termini quan s’esdevenen en períodes crítics del desenvolupament humà com per exemple el període prenatal”.
El professor també ha parlat dels estudis que demostren la importància que té el pes (baix) d’un nadó en néixer, ja que s’associa amb diferents efectes durant la vida, com l’educació, la salut o fins i tot el salari. A més a més, ha reflexionat sobre les conseqüències a llarg termini que pot suposar l’augment de la incidència de problemes de salut mental i del son durant la pandèmia que, segons les primeres evidències a Anglaterra, afecten un 16% i 25% dels nens britànics, respectivament.
Sota el lema “Conciliar la inmediatez y el futuro en salud, políticas sociales y economia”, les Jornades XL de l’AES són el punt de trobada mensual de diferents investigadors de l’àmbit de l’economia de la salut en què debaten i exposen la seva recerca sobre les tensions actuals i els efectes a curt i llarg termini del sistema sanitari, econòmic i social.
Pots veure la ponència completa en aquest enllaç.