09/09/2016

El segó d’arròs redueix la hipertensió i l’obesitat, segons un estudi

Un estudi en què han participat investigadors de la Universitat de Sevilla i de UIC Barcelona conclou que el segó d’arròs disminueix l’obesitat, la hipertensió i el desenvolupament d’aterosclerosi causat per l’acumulació de colesterol a la sang. El segó d’arròs conté nombroses substàncies funcionals amb propietats antioxidants, antiinflamatòries, hipolipemiants (disminueix els lípids a la sang) i antidiabètiques quan es consumeixen en petites quantitats de forma freqüent.

La investigació, en la qual ha participat la Dra. Rosalía Rodríguez, de UIC Barcelona, ​​s’ha desenvolupat en models genètics de rosegadors amb tendència a l’obesitat i hipertensió o a l’aterosclerosi per l’acumulació de colesterol a la sang. Per això, s’ha emprat un extracte enzimàtic de segó d’arròs, que millora les propietats del segó tradicional perquè el protegeix de l’oxidació típica d’aquest producte i n’incrementa la concentració dels principis actius. El segó està format per les capes més externes del gra, concretament el pericarpi, la testa i l’aleurona, que són eliminades en el procés de refinat de l’arròs blanc per al consum humà. Tot i que el segó d’arròs s’està introduint en el mercat espanyol, s’empra només per a l’alimentació d’animals, però des de fa anys és popular en països asiàtics o a Amèrica del Nord, on s’utilitza per fabricar olis i farines com a ingredients per a receptes tradicionals.