- Més vistos
- Darrera visualització
El segó d’arròs redueix la hipertensió i l’obesitat, segons un estudi
Un estudi en què han participat investigadors de la Universitat de Sevilla i de UIC Barcelona conclou que el segó d’arròs disminueix l’obesitat, la hipertensió i el desenvolupament d’aterosclerosi causat per l’acumulació de colesterol a la sang. El segó d’arròs conté nombroses substàncies funcionals amb propietats antioxidants, antiinflamatòries, hipolipemiants (disminueix els lípids a la sang) i antidiabètiques quan es consumeixen en petites quantitats de forma freqüent.
La investigació, en la qual ha participat la Dra. Rosalía Rodríguez, de UIC Barcelona, s’ha desenvolupat en models genètics de rosegadors amb tendència a l’obesitat i hipertensió o a l’aterosclerosi per l’acumulació de colesterol a la sang. Per això, s’ha emprat un extracte enzimàtic de segó d’arròs, que millora les propietats del segó tradicional perquè el protegeix de l’oxidació típica d’aquest producte i n’incrementa la concentració dels principis actius. El segó està format per les capes més externes del gra, concretament el pericarpi, la testa i l’aleurona, que són eliminades en el procés de refinat de l’arròs blanc per al consum humà. Tot i que el segó d’arròs s’està introduint en el mercat espanyol, s’empra només per a l’alimentació d’animals, però des de fa anys és popular en països asiàtics o a Amèrica del Nord, on s’utilitza per fabricar olis i farines com a ingredients per a receptes tradicionals.