- Més vistos
- Darrera visualització
Els nous arquitectes de l'ESARQ celebren l'acte de graduació
L'Aula Magna de la UIC va acollir el divendres 25 de juliol l'acte de graduació de la promoció 2013-2014 de l'ESARQ-UIC. 29 alumnes van celebrar l'obtenció del Grau en Arquitectura.
L’acte va començar amb unes paraules de Pere Vall, director de l’ESARQ; Marta Benages, sotsdirectora d’alumnat de l’ESARQ, i Carlos Pereda, Premi d’Arquitectura Espanyola 2013 i jurat convidat, que va assistir a totes les presentacions dels alumnes durant la seva exposició a la sala oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Tots ells van destacar l’alt nivell dels projectes de la promoció i van elogiar les mostres de companyonia entre els graduats després d’onze mesos de treball intens. Jaime Llull, estudiant representant de la promoció, va dedicar unes emotives paraules als seus companys, professors i a les famílies, que tant els han ajudat durant els anys d’estudi. Posteriorment es van lliurar els diplomes i, finalment, graduats, famílies, professorat i personal de l’ESARQ ho van celebrar conjuntament al jardí de l’Escola amb un refrigeri.
Pere Vall va iniciar l’acte de graduació felicitant tots els alumnes i donant l’enhorabona als professors responsables del Treball de Fi de Grau (TFG) d’aquest curs 2013-2014 per la seva immensa implicació i per l’impecable treball dut a terme durant tot el curs, i a les famílies de tots els alumnes, que amb el seu esforç i suport han col·laborat en aquesta gran tasca desenvolupada pels estudiants.
Marta Benages va parlar sobre el canvi d’etapa tan important que els acabats de graduar es disposen a començar i va desitjar que ho fessin amb els valors que han demostrat durant tot el curs: solidaritat i compromís, valors que cal que recordin i mantinguin també al llarg de les seves futures carreres professionals. Va remarcar l’envejable ambient de treball i companyonia que s’ha respirat a l’escola durant tot el curs i que és tan important, especialment en una escola d’arquitectura, on, de vegades, l’individualisme pot eclipsar el valor del treball col·lectiu. Va acabar amb les paraules confiança, respecte i entusiasme, i va desitjar que les portessin sempre amb ells durant l’exercici de la seva professió.
Miquel Lacasta, en representació dels professors responsables dels tallers TFG, va felicitar els alumnes pel resultat i va manifestar la seva gran satisfacció. També va presentar el padrí de promoció, Carlos Pereda, a qui va agrair la “successió d’instants” dedicats durant els dies de les presentacions.
Carlos Pereda va parlar sobre la intensitat i qualitat dels treballs fets pels nous arquitectes. Els va recomanar que es concentressin sempre en el pas següent i va remarcar que el futur es troba en les idees, atès que l’arquitectura és una disciplina que es mou entre la invenció i la memòria. També va parlar de la importància de la mesura com a condició necessària per fer arquitectura i que cal fer “d’allò petit alguna cosa gran”. Va parlar de la indubtable “duresa de la professió de l’arquitecte”, amb la qual segur que toparan els acabats de graduar, però també va dir que “si hi ha possibilitat de ser optimista per què s’ha d’espatllar. La vida és anar sempre cap endavant, i això només es fa amb optimisme”.