19/06/2015

Es gradua una nova promoció de fisioterapeutes de UIC Barcelona

L’Aula Magna de UIC Barcelona va acollir, divendres 12 de juny passat, la graduació dels alumnes del Grau en Fisioteràpia. El padrí de la promoció va ser el Dr. Xavier Gil, director de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB) i catedràtic en Biomecànica i Biomaterials al Departament de Ciència dels Material i Enginyeria Metal·lúrgica de la UPC. 

En primer lloc, la Dra. Caritat Bagur, directora del departament de Fisioteràpia i vicedegana de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, va felicitar els alumnes per la feina feta durant el grau, així com professors i famílies. També els va encoratjar a “no deixar enrere la vessant més humana de la professió que us portarà a comprometre-us dia a dia en la cura dels pacients”. Seguidament, va donar la paraula al padrí de la promoció, el Dr. Xavier Gil.

Durant el seu discurs, el padrí va reflexionar sobre el futur dels acabats de graduar i de com hauria de ser un bon professional.  En aquest sentit, va afirmar que per arribar a ser un bon professional: “la força de l’amor o de la voluntat ha de ser la força motriu de tota la vostra vida”. També va animar els alumnes a no deixar mai de formar-se. “La formació no acaba aquí, no podeu quedar-vos on heu acabat.” Així, fent referència a la nova reforma dels graus va dir que, en la seva opinió, la formació va més enllà d’un “3 + 2”, “jo crec que és un 3 + 2 + 1 + 2 + 1... és tota la vida... és la manera de millorar, la formació és contínua.”

El padrí va destacar també la importància de la internacionalització, fer estades a l’estranger, tenir inquietuds per la recerca i, finalment, va afegir: “poseu en pràctica els valors que us han ensenyat en aquesta universitat.”

Després de les paraules del padrí i el lliurament de diplomes, es va entregar el Premi Extraordinari de Grau a l’alumna Sandrine Rouet.

Els representants dels estudiants, Hugues Jean, Miriam Cerezo i Alfonso Moral, es van dirigir als presents amb un discurs que seguia l’estructura d’un DAFO i amb el qual van recórrer tots els anys viscuts a UIC Barcelona.

Per acabar, el degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, el Dr. Albert Balaguer, va tancar l’acte amb tres idees. “Serem millors en la mesura que sapiguem servir els altres. Tant de bo hàgiu començat a imprimir aquestes competències: aprendre a aprendre; no s’acaba mai; que tingueu curiositat dia a dia. En segon lloc, tingueu un esperit crític positiu; reconegueu que no tot el que ens apareix és veritat; sapigueu discernir-la. El tercer: sapigueu posar-vos a la pell dels vostres pacients, de la gent a la qual serviu. Posen a les vostres mans els que consideren més apreciat: la seva salut”, va dir.

L’acte va acabar amb el tradicional cant del “Gaudeamus Igitur”.