28/10/2016

Es presenten les ‘Històries que fan la teva història’, porta oberta a la solidaritat

“Històries que fan la teva història”, aquest és el fil conductor de les activitats solidàries que es duen a terme des de UIC Barcelona durant el curs 2016-2017 i que es van presentar formalment el dijous  27 d’octubre a l’aula Jardí. Diversos testimonis de persones que treballen en fundacions i associacions van explicar els seus projectes. Amb paraules de Belén Zárate, vicerectora de Comunitat Universitària, aquestes accions solidàries “poden deixar una petja en la història personal de cada estudiant”.

Isabel Trigo, coordinadora de solidaritat, va ser l’encarregada de presentar Raquel Rueda, treballadora de la Fundació ARED, que és al Poblenou i col·laboren amb dones amb risc d’exclusió facilitant-los formació i feina. Per la seva part, en Manel, psicòleg i director de la Fundació Finestrelles, va entrevistar Manel Jacquet, beneficiari de la Fundació. També es va donar la paraula a Antonio Cortiñas, beneficiari del Centre d’Acollida d’Assís, que no va poder ser a l’acte, però hi va ser present a través d’un testimoni gravat. Ernest Martínez, treballador de UIC Barcelona, va explicar les activitats esportives que promou com a voluntari a l’associació Braval. I també hi va intervenir Mavi Maestre, estudiant de tercer curs de Magisteri Infantil de UIC Barcelona, que va un cop a la setmana a l’Institut Mèdic Pedagògic i és una de les promotores del grup Escapades Solidàries.

L’acte es va acabar animant a regalar hores d’estudi a l’Olimpíada Solidària que se celebrarà a totes les biblioteques de la Universitat del 5 de novembre al 5 de desembre. S’informà del camp de treball que algunes alumnes de la Facultat de Medicina desenvoluparan a Beirut, aprofitant el pont de la Immaculada, de la recollida d’aliments que es durà a terme abans de Nadal i del Social Day, que se celebrarà durant el mes de març. Es tracta, en definitiva, amb paraules de Trigo, “de donar el teu temps a dins i a fora de la Universitat, i crear la teva pròpia història”.