- Més vistos
- Darrera visualització
Esther Jiménez inaugura la XXVII Jornada d’Empresaris i Directius
La vicerectora de Comunitat Universitària ha inaugurat la XXVII Jornada d’Empresaris i Directius, organitzada pel Centre Universitari Ariany, de Palma de Mallorca. En la seva ponència, Esther Jiménez ha parlat dels reptes que planteja la diversitat a les empreses i les claus per fer-les més productives, humanes i sostenibles
L’arribada de la intel·ligència artificial ha irromput en tots els àmbits de la societat, i tant l’entorn laboral com el model empresarial del futur es veuran afectats. Aquest és el tema que ha tractat la XXVII Jornada d’Empresaris i Directius, organitzada pel Centre Universitari Ariany, a Palma de Mallorca. En aquesta darrera edició, ha estat la vicerectora de Comunitat Universitària, Esther Jiménez, qui ha inaugurat l’acte amb la conferència “Innovació, valors i diversitat”.
En la seva ponència, la vicerectora de UIC Barcelona ha analitzat i exposat el context actual d’incertesa, a causa de la disrupció de la intel·ligència artificial i els canvis geopolítics i estratègics que planteja la globalització. A partir d’un paral·lelisme amb l’estratègia de l’oceà blau, creada el 2005 per W. Chan Kim i Renée Mauborgne, ha mostrat els principals desafiaments que planteja la diversitat cultural i generacional a les empreses i les solucions per fer-les més productives, humanes i sostenibles.
Jiménez ha plantejat les claus perquè el model empresarial afronti els reptes de l’entorn en què vivim, com la importància “d’enfocar la presa de decisions posant les persones al centre, integrant l’eficiència i l’eficàcia amb el propòsit i el compromís”. Igualment, s’ha referit a l’èmfasi dels processos de selecció, promoció, retribució o avaluació perquè respecti la igualtat d’oportunitats evitant estereotips. En aquest sentit, Esther Jiménez aposta per “afavorir la conciliació i la flexibilitat a les empreses i entendre la diversitat cultural i generacional com una font de riquesa i d’oportunitats”.
La jornada ha tingut lloc al Col·legi Aixa-Llaüt, a Mallorca. A més de la ponència d’Esther Jiménez, també hi ha participat la doctora Inés Alegre, directora d’Analytics a Shalion i professora al departament d’Anàlisi de Decisions de l’IESE Business School, amb una xerrada titulada “Reptes empresarials i ètics de l’aplicació de la intel·ligència artificial”. Per acabar, el professor d’Economia de l’IESE Javier Díaz Giménez ha tancat la jornada amb un darrer bloc: “Perspectives i reptes econòmics”.