- Més vistos
- Darrera visualització
Estudiants i professors de UIC Barcelona participen en el Festival de Sitges
Alumnes i professors de la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona han format part del SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya d’enguany, que va tenir lloc entre el 6 i el 16 d’octubre. Per als estudiants, participar en el festival ha suposat una gran oportunitat per posar en pràctica el que han après a les aules
Alumnes de quart de Comunicació Audiovisual van tenir l’oportunitat de presentar en el festival el seu curt Encantado de conocerte, dirigit per Maddi Sánchez, en el qual han treballat també Miquel Cozzarín, Camila Fernández-Cruz, Javier Sáez, Sandra Siles i Xiao Verdeguer. “Anar a Sitges i que ens hagin tingut en compte crec que ja és un gran pas”, ha afirmat Maddie Sánchez. El seu curtmetratge, nominat a Sitges en la categoria Nova Autoria, explica la història d’un noi que treballa en una cafeteria i intenta enginyar-se-les per a cridar l’atenció d’una clienta que és sorda.
L’alumne Pablo Ruzafa, de 3r de Comunicació Audiovisual, va ser a Sitges durant tot el festival com a membre de l’equip de premsa al Diari del Festival per al qual va escriure tres crítiques i també va fer tres videocrítiques amb la col·laboració d’Alex Solergibert. “El millor de Sitges va ser poder veure l’impressionant treball de cineastes de tot el món, que no tenen el suport de les grans distribuïdores”, explica Ruzafa.
Va poder parlar amb el director, productor i guionista de cinema italià Dario Argento i entrevistar l’actor José Sacristán i l’actriu Marta Nieto. “La de Marta Nieto va ser la primera entrevista que feia a la meva vida i va ser una experiència molt satisfactòria. Ella va ser molt simpàtica i participativa i a més em va donar respostes molt elaborades i interessants”, afirma l’estudiant.
“Una experiència inoblidable”
Bruno Romero, estudiant de 4t de Comunicació Audiovisual va fer pràctiques en el festival des del mes de juny. Rebia i ordenava tot el material que arribava de les pel·lícules tant nacionals com internacionals. “Quan va començar el Festival va ser el millor de les pràctiques: una experiència inoblidable. Vaig ajudar en diversos departaments i vaig poder anar veient com funcionava cada càrrec. Em va fascinar poder assistir a la roda de premsa dels directors i actors per poder escoltar tot el que comentaven sobre la pel·lícula”, ha afirmat.
Óscar Sueiro, tècnic responsable del Digital Media Studios, cobreix el Sitges Film Festival com a crític de cinema des de 2003. Ha escrit per a diversos mitjans en línia i, els últims quatre anys, ha fet les cròniques diàries en la pàgina de Facebook d’El pájaro burlón, una web de cinema que van tancar per a dedicar-se al món editorial.
En aquesta edició, juntament amb els seus companys d’El pájaro burlón, presenta la col·lecció de llibres El ocultismo en el cine, de l’editorial Dilatando Mentes. N’han publicats tres volums i estan treballant en els lliuraments següents.
Violeta Kovacsics, professora de Fonaments de l’Art Audiovisual a segon de Comunicació Audiovisual, ha participat com a responsable de publicacions i formant part del comitè de selecció. A més a més, els alumnes de la seva classe van tenir l’oportunitat d’assistir al festival un dia.
Eloy Calvo, responsable de Filmmaking aquest curs, ha treballat com a responsable del departament de Relacions Públiques, coordinant i gestionant la participació dels convidats i dels equips creatius associats a les pel·lícules programades durant els diferents actes del festival: presentacions, photocalls, catifes vermelles, lliuraments de premis, Q&A, rodes de premsa, etc. En el seu departament, també s’han encarregat de la gestió de la presència de distribuïdores nacionals vinculades a pel·lícules programades i de les acreditacions professionals.
Participar en el SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha suposat una experiència inoblidable tant per a professors com per a alumnes.