- Més vistos
- Darrera visualització
Experts en comunicació analitzen a la UIC cap a on van les sèries de ficció
Les sèries evolucionen de la mateixa manera que ho fa la societat. Aquesta ha estat una de les grans conclusions compartides pels ponents que han participat en el III Simposi sobre Ficció Televisiva que ha organitzat la Facultat de Ciències de la Comunicació. Els ponents convidats van analitzar cap a on van les sèries de televisió i de quina manera les sèries són capaces de relacionar-se amb la societat d'una manera nova, més enllà de la pantalla del televisor.
La tercera edició del Simposi ha volgut reunir professors, crítics i experts en el món de les sèries que han parlat sobre les diferents possibilitats transmediàtiques en sèries tan conegudes com The Big Bang Theory, How I Met Your Mother, True Detective o Game of Thrones, entre d’altres, així com de noves propostes que arribaran properament a les pantalles.
L’acte va ser presentat pel Dr. Ivan Lacasa, degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UIC, i per la Dra. Raquel Crisóstomo, cap d’estudis del Grau en Periodisme de la UIC i coordinadora del Simposi.
Tot seguit, van intervenir-hi Manuel Garín, professor de la UPF, i Gerard Casau, crític cinematogràfic, que van explicar com les imatges formen part de la narrativa en la comunicació audiovisual.
Toni Roig, professor de la UOC, va destacar en la seva ponència que “els veritables protagonistes de les sèries són els espectadors”.
A continuació, va intervenir-hi Víctor Hernández de Santaolalla, professor de la Universitat de Sevilla i coautor del llibre Breaking Bad. 530 gramos (de papel) para serieadictos no rehabilitados, que va analitzar com ha evolucionat la figura de l’antiheroi i l’empatia que produeix en l’espectador.
Carlos Alberto Scolari, professor de la UPF i autor de Narrativas transmedia: Cuando todos los medios cuentan, va analitzar altres mitjans de consum de sèries, més enllà del televisor, com, per exemple, la web.
Finalment, Manel Jiménez, professor de la UPF, va destacar la complexitat que suposa cada vegada més garantir la continuïtat de les sèries de televisió.
Una de les grans conclusions compartides pels ponents que van participar en la trobada va ser, de fet, que les sèries evolucionen de la mateixa manera que ho fa la societat.
A la tarda va tenir lloc una taula rodona en la qual es va debatre cap a on van les sèries de televisió, i en què van intervenir Alberto Rey, crític de televisió a El Mundo, i Toni de la Torre, crític expert en sèries de televisió. La taula rodona va ser moderada per la Dra. Raquel Crisóstomo.