17/11/2021

Flexbrick torna a confiar en UIC Barcelona per a un nou desenvolupament de teixits ceràmics fotovoltaics

Investigadors de UIC Barcelona School of Architecture treballaran en el disseny i el desenvolupament de prototips de captació energètica en els teixits Flexbrick per integrar-los arquitectònicament en l’edificació

UIC Barcelona School of Architecture i Flexbrick acaben de segellar un conveni de col·laboració per al desenvolupament conjunt d’un projecte d’R+D+i orientat a la integració arquitectònica de captadors fotovoltaics en els teixits ceràmics de la companyia, que va iniciar la seva aposta el 2008 amb un altre projecte de recerca amb UIC Barcelona i que actualment exporta els seus teixits amb gran èxit per tot el món.

Els professors Vicenç Sarrablo i Pedro Casariego exerciran com a investigadors principals del projecte, que tindrà una durada total de dos anys. Es tracta d’un projecte competitiu que ha aconseguit una subvenció del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), del Ministeri de Ciència i Innovació. 

“És tot un orgull que Flexbrick, després de tots aquests anys, hagi tornat a confiar en nosaltres per fer un nou salt en les seves propostes d’innovació”, ha declarat Vicenç Sarrablo, inventor del teixit Flexbrick.

Per la seva part, Lluís Pinardel, director de Flexbrick, ha comentat: “A Flexbrick creiem fermament en la col·laboració entre empresa i universitat, ja que entenem que és una via molt potent per al desenvolupament i el creixement de la companyia. Les accions dutes a terme en el passat amb UIC Barcelona així ens ho demostren.” 

Flexbrick

El teixit ceràmic Flexbrick és un sistema constructiu industrialitzat innovador creat per Vicenç Sarrablo, catedràtic de UIC Barcelona i director de la Càtedra Ceràmica Barcelona. Flexbrick es basa en un trenat de filferros d’acer que confina un reticle de peces d’argila cuita i altres materials, disposades en taula, un sistema que permet generar làmines flexibles per a la construcció de revestiments (paviments, façanes, cobertes) i d’estructures laminars (voltes, pèrgoles catenàries).

Flexbrick acumula nombrosos reconeixements, entre els quals destaquen el premi en la categoria Producte de la XIII Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (2016), la Placa d’Honor de l’Associació Espanyola de Científics en la categoria d’empreses innovadores (2014), el Primer Premi INNO Fòrum Verd en la categoria de millor producte no vegetal (2013) i el Primer Premi Catalunya Construcció en la categoria d’Innovació en la Construcció (2013).

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)